BAYBURT (AA) - Bayburt Valiliği İl Özel İdare Genel Sekreterliği, merkeze bağlı Konursu köyünde çalışmalarını sürdürüyor.

Vali Yardımcısı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdülhamit Karaca, 1974 yılından beri içme suyu sorunu çeken Konursu köyünün bu sorununu çözdüklerini belirterek, "Bayburt Milletvekilimiz Naci Ağbal'ın direktifleri doğrultusunda çalışmaları hızlandırarak ivedilikle halledilmesi gereken tüm işleri gerçekleştiriyoruz" dedi.

Konursu köyüne içme suyunun Kurban Bayramı'nda ulaştırılacağını dile getiren Karaca, "Konursu köyü 2. etap kanalizasyon ve altyapı işinin de çalışmaları devam etmekte olup şu ana kadar bin 300 metre boru döşenmiş ve tali bağlantıları da yapılmıştır. Ayrıca bu bağlantılar sonunda köy dışında belirlenecek uygun bir alana katı atık sistemli bir fosseptik çukur yapılacaktır" diye konuştu.

Karaca, Konursu köyünde 1812 yılında çivi kullanılmadan inşa edilen, ahşap işçiliğinin en güzel örneklerinden Konursu Ulu Camisi'nin asırlardır hizmet verdiğini de kaydederek, şunları söyledi:

"İki asırdır Müslümanların ibadethanesi olan Konursu Ulu Camisi, Türklerin Orta Asya'dan Anadolu'ya taşıdıkları binlerce yıllık geleneğin ürünü kırlangıç tavanı, ceviz ağacından yapılan mahfili, minber ve vaaz kürsüsüyle ahşap işçiliğinin en güzel örneklerini günümüze ulaştırıyor. Bu kadar özellikli olan bu camimizi de Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile restorasyonu konusunda yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda, aslına uygun olarak restorasyon ihalesi yapılmış, çalışmaları başlatılacak ve en kısa sürede yeniden ibadete açılacaktır."

Karaca, Konursu köyünün sosyal yaşamını etkileyecek ve atıl halde bulunan gençlik merkezini köylülerin hizmetine sunacaklarını da sözlerine ekledi.