İSTANBUL Avcılar’daki Yeşilkent Mahallesi 2 numaralı Aile Sağlığı Merkezi'ni ziyaret eden Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, buradaki doktorlardan tespit ettikleri bağımlılıktan kurtulmak isteyen hastaların belediye tarafından açılan  Madde Bağımlılığı Danışma ve Takip Merkezi’ne yönlendirilmesini istedi.
Yeşilkent Mahallesi'ndeki incelemelerde bulunan Başkan Toprak, sağlık merkezine giderek görüştüğü doktorlara meslektaş olduğunu, kendisinin geçmişte karşılaştığı bağımlı hastaların tedavisi için artık çaresiz olmadıklarını söyledi. Belediye Başkanı Handan Toprak, Aile Sağlığı Merkezi’ndeki doktorlara Türkiye’de ilk olarak nitelendirilen 'Avcılar Belediyesi Bağımlılık Tedavi ve Takip Merkezi'ni açtıklarını anlattı. Madde bağımlılarının bu merkeze yönlendirilmesini isteyen başkan Toprak, aile sağlığı merkezine en kısa sürede broşür ve tanıtıcı ilanların ulaştırılacağını,bağımlılıktan kurtulmak isteyenlerin için '0-212- 421 01 11' numaralı telefonunu arayabileceklerini söyledi. Gençleri kötü alışkanlık ve suçtan uzak tutmak için onların donanım ve özgüvenlerini artıracak projeler üzerinde çalıştıklarını belirten Başkan Toprak, şöyle konuştu:
"Uyuşturucu ve madde bağımlılığının tedavi ve takibiyle ilgili olarak başta ABD olmak üzere, birçok ülkede 40 yılı aşkın bir süreden bu yana madde bağımlılığına karşı etkili çalışmalar yürüten ve bu alanda AB projeleri bulunan 'C4 İyileştirme Çözümleri' grubunun uyguladığı sistemi, Türkiye'de ilk kez merkezimizde uyguluyoruz. Bu merkezimizde bağımlı gençler ile ailelerine eğitim, rehberlik, yaşam koçluğu, psikolojik danışmanlık hizmeti vererek sosyal hayatta başarıyı elde etmelerini sıkı bağlarla sağlamayı hedefledik. Gençleri uyuşturucudan uzak tutmak ve kurtarmak amacıyle her türlü sosyal proje üzerinde çalışıyoruz."
Belediye Başkanı Toprak, doktorlardan ayrıca kendilerine gelen bakıma muhtaç, yemek yapacak durumda veya kimsesi olmayanların da kendilerine bildirilmesini istedi. Bu durumda olanlara belediye aşevinden hergün evlerinde sıcak yemek servisi yapılacağı kaydedildi.

FOTOĞRAFLI