Papatya çayını birçok faydası olduğu biliniyor. Tüm bilinen faydalarının yanında, papatya çayı kilo vermeye de yardımcı oluyor. Diyet listesine ek olarak tüketilen papatya çayı zayıflamanıza yardımcı oluyor.

İşte papatya çayının faydaları...

PAPATYA ÇAYI ZAYIFLATIR MI?

Papatya çayı, iştah kapatıcı özelliği sayesinde zayıflamanıza yardımcı olur. Her gün içilen 1 ya da 2 fincan papatya çayı yağ yakımını destekler.
Papatya çayı içeriğindeki idrar sökücü bileşenlerle vücutta dokularda biriken su, sıvı ve diğer atıkların atılmasına destek olur.
Vücuttan ödem ve toksinlerin atılmasını sağlar.
Papatya çayında bolca bulunan kalsiyum ve potasyum vücutta detoks etkisi yaratarak zayıflamaya yardımcı olur.
Papatya çayı stresi azaltır. İnsanlar stres altındayken daha çok yemek yer. Sakinleştirici özelliği olan papatya çayı çok yemenizi engeller.
Papatya çayının sakinleştirici etkisi sadece stresi ortadan kaldırmaz aynı zamanda uykusuzluğu da giderir. Uyku problemlerinin de vücutta kilo alımında rolü vardır.

PAPATYA ÇAYI FAYDALARI 

Papatya çayı, mide-bağırsak sistemi spazmları, gaz, hazımsızlık, şişkinlik sorunlarına iyi gelir.
Papatya çayı cildi temizler ve sivilce oluşumunu engeller.
Papatya çayı adet döneminde krampları hafifletmeye yardımcı olabilir.
Bağırsak sendromu, kramplar, hazımsızlık, gaz ishal ve kolik semptomlarını azaltabilir.
Papatya çayı hastalıklara karşı korur, bağışıklığı güçlendirir.
Farenjit, bademcik iltihabı, larenjit, ağız ve boğaz mukozası iltihaplarında gargara olarak kullanılması şikayetleri hafifletir.

PAPATYA ÇAYI NASIL YAPILIR? 

1 bardak suyu güzelce kaynatın. Kaynamış suyun içerisine 1 tatlı kaşığı papatya çiçeği koyun. Bardağın ağzını kapatarak 5-10 dakika demlenmeye bırakın. Daha sonra papatya çayını afiyetle için. Papatya çayını günde 2-3 fincan şeklinde yemeklerden sonra içebilirsiniz.

Gargara olarak kullanımında ise, bir fincanın içine 2-3 çay kaşığı papatya çiçeği ve yarım bardak taze kaynatılmış su ekleyin. 5-10 dakika demlendikten sonra ılıtıp gargara olarak kullanabilirsiniz.

PAPATYA ÇAYININ ZARARLARI 

Bitki çayları aşırı tüketildiğinde birçok sağlık problemine sebep olabilir. Polen alerjisi olanlar papatya çayından etkilenerek alerjik reaksiyon yaşayabilir. Tıpkı bal örneğinde olduğu gibi bebeklerin de papatya çayı içmesi sağlık sorunlarına neden olabilir. Her bitki çayında olduğu gibi düzenli olarak papatya çayı tüketmeye başlamadan önce doktorunuzla görüşmelisiniz.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.