SAMSUN (AA) - Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla termal tesislerin bulunduğu Havza'da otel ve kaplıca işletmelerinde beklenti yükseldi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Havza'nın tarih ve termal turizmin önemli merkezlerinden biri olduğunu belirtti.

Yaz tatili döneminde ilçede yoğunluk yaşandığını dile getiren İkiz, termal tesislerden yararlanmak isteyen bölge halkının tatilini Havza'da değerlendirdiğini kaydetti.

Yaz döneminde bölgedeki tesislerin önemli doluluk oranıyla çalıştığını bildiren İkiz, "Bayram tatili süresinin uzaması ve okullarının açılışının Kurban Bayramı sonrasına bırakılmasından memnun olduk. Havza, turizmde önemli bir ilçe. Tatilin 9 gün olması Havza'da turizm hareketliliğini artıracaktır. Tatilcileri Havza'nın şifalı termal sularında dinlenmeye ve şifa bulmaya davet ediyorum" dedi.

İlçede hizmet veren otellerden birinin işletme müdürü Ali Zengin de bayram tatilinin uzatılmasının kendilerini sevindirdiğini vurgulayarak, bu dönemde kendi otelleri ve bölgedeki diğer tesislerde doluluk oranının yüzde 100'lere yaklaşmasını beklediklerini ifade etti.