Oltu’nun Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97’nci Yıldönümü münasebetiyle dün akşam Kale Meydanı önünde Fener Alayı düzenlendi.
Kale Meydanında akşam saatlerinde toplanan yüzlerce Oltulular, Ergun Musaoğlu’nun önderliğindeki atlı birlikler eşliğinde ellerindeki meşalelerle yürüyüşe katıldılar. Kale Meydanı önünden başlayan Fener Alayı korteji, Çarşıbaşı mevkiinden Hükümet Meydanına oradan da uzun bir mesafeyi kat eden yüzlerce Oltulu hep birlikte başladığı noktaya geldi. Kurtuluş heyecanını yaşamak maksadıyla Türkiye’nin dört bir tarafından ilçeye gelen Oltulular, Kale Meydanında çalınan davul zurna eşliğinde bol bol halay çekip, kurtuluş coşkusunu yaşadı.
Fener Alayı Kortejinde Oltulular ile birlikte kol kola yürüyen İlçe Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin, Oltu’nun düşman işgalinden kurtuluşu etkinlikleri kapsamında bir ilki gerçekleştirmek istediklerini belirterek böyle bir organizasyon düzenlediklerini belirtti. İlçe dışından gelen Oltulularında katılımıyla güzel bir etkinlik yapıldığını aktaran Kaymakam Zengin, emeği geçenlere teşekkür etti.