Bilecik Belediyesi, Bilecik Valiliği ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından düzenlenen ‘Bilecik Ortak Akıl Toplantısı’ Bursa’da başladı.
Bilecik’in vizyonunu belirleyecek olan toplantı Bursa Crowne Plaza Hotel’de başladı. Bilecik Belediyesi, Bilecik Valiliği ve BEBKA tarafından organize edilen toplantıda Bilecik’in sosyoekonomik gelişme eğilimlerinin ve potansiyelinin yanı sıra öncelikli müdahale alanları ortaya konulacak. Bilecik’in sürdürülebilir kalkınmasını sağlamak amacıyla tematik ve sektörel alanlara yönelik konularında tartışılacağı toplantıda hedef ve stratejilerin belirlenmesi, ihtiyaç duyulan alanlarda proje fikirlerinin somutlaştırılması masaya yatırılacak.
“YORULMAYA DEĞECEK BİR TOPLANTI”
Fikirlerin ve birlikle beraberliğin önemli olduğunu ifade eden Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, birlik beraberlik uygulamada olduğu gibi, karar alma sürecinde de önemli olduğunu söyledi. Bu toplantıların fikirlerin alındığı ve potansiyelimiz ile mevcut yerimizi ölçmeye yönelik olduğunu ifade eden Nayır, “Ben bir yıllık tecrübemle konuşurken, sizler burada ömrünüzü geçirmiş olarak her konudaki düşüncelerinizi buradaki disiplin anlayışı içerisinde iki günlük yoğun bir programda ortaya koyacaksınız. Yorgunluğa değeceğini de bilerek bu çalışmayı birlikte yapmamız gerekiyor. Kalkınma ajanslarının temel felsefesi, bölge kalkınmasıdır. Bu kalkınma içerisinde kamunun, özel sektörün, STK’ların ve üniversitelerin önemli bir yeri olmalı. Bugün burada görmüş olduğumuz tablo bunun en önemli gerçekleşme hususlarından birisidir”dedi.
BEBKA’DAN BİLECİK İÇİN MERMER VE TURİZM ATAĞI
Yoğun bir şekilde teklif çağrısı çalışmalarıyla beraber orta Sakarya Vadisi’nin ekonomik gelişme planını hazırlıklarına da başladıklarını ifade eden BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci, sonrasında ise bunu güzel bir projeyle tamamlamayı hedeflediklerini söyledi. Değirmenci, “2015 teklif çağrılarımız ilan edildi. İlan edilen teklif çağrılarının 12 milyon liralık kısmı da Bilecik’i yakından ilgilendiren kırsalda ekonomik kalkınma çağrısıdır. Geçmiş dönemlerde Bilecik’in turizmi ile ilgili kurumlar tarafından çok güzel projeler yapıldı. Onları da 2015 yılında biraz daha etkin odaklı tanıtıma yönelik devam ettirmek istiyoruz. Bunun yanı sıra mermeri sanat ve tasarım ile buluşturacak çok önemli bir etkinliği mayıs ayında hayata geçireceğiz. Amacımız mermerin katma değerini arttırmak ve bununla ilgili tasarımı biraz daha devreye almaktır” dedi.
“ORTAK AKIL TOPLANTILARINI GELENEK HALİNE GETİRMELİYİZ”
Bilecik’e bir şey yapılacaksa bunları Bilecik’in kendisinin yapması gerektiğini ifade eden Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, bir şey olacaksa Bilecik’in bunu ortak akıl ve istişare sonucunda olması gerektiğini söyledi. Gerçekleştirilen toplantıda alınacak olan kararların bundan sonra yöneticilerin yakından takip etmesi gerektiğini altını çizen Yağcı, “İnşallah bu toplantıları bir gelenek haline döndürmemiz gerekiyor. Yapacağımız toplantıların dana sonra ne kadarının uygulanıp uygulanmadığı da sorgulanması gerekiyor. Tabi ki bir günde Bilecek’i değiştirecek fikirler oluşmayacaktır. Ama bu ortak akılla Bilecik hak etmiş olduğu noktaya en kısa sürede ulaşacağını inanıyorum. En büyük gücümüz birliğimiz beraberliğimizdir. Bu toplantı Bilecik ve bölgenin sürdürülebilir kalkınma vizyonuna katkı sağlayacak ölçüdedir” dedi.