Van’ın Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, 27 yıl önce Irak’ta yaşanan zulüm ve katliamın bugün Müslümanların yaşadığı birçok coğrafyada yaşandığını söyledi.
Halepçe Katliamı’nın 27. yıl dönümünde, katliamı ve insanlık suçunu kınayan bir mesaj yayınlayan Başkan Özgökçe, bu katliamın tarih sayfalarına büyük bir kara leke olarak düştüğünü söyledi. Komşu ülke Irak’ta 16 Mart 1988 yılında Saddam Hüseyin’in kimyasal silah kullanarak saldırı düzenlediği Halepçe kasabasında, 5 bin kişinin zehirli gazdan yaşamını yitirdiğini ve 7 binden fazla kişinin yaralandığını ve günümüze kadar binlerce kişide ise kalıcı hasarlar oluşturduğunu hatırlatan Başkan Özgökçe, yaşanan bu kirli savaştan dolayı ise yüz binlerce insanın yerini yurdunu terk ederek Türkiye’ye sığındığını söyledi. Bu acımasız katliamın tarih sayfalarına kara leke olarak düştüğünü ve hafızlarda da silinmeyecek bir iz bıraktığını dile getiren Başkan Özgökçe, "O gün Irak’ta yaşanan bu vahşetin benzerleri bugün de Irak’ta, Suriye’de, Filistin’de, Afganistan’da, Doğu Türkistan’da ve Arakan’da Müslümanların yaşandığı bölgelerde devam ediyor. Türkiye, mazlumdan yana olan tavrını o gün Irak’lı Kürt kardeşlerimize gösterirken, bugün de gerek Irak’tan, gerekse Suriye’den gelen Müslüman kardeşlerimize de gösteriyor. Şunu çok iyi biliyoruz ki, Allah’ın adaleti mutlaka tecelli oluyor ve zalimler eninde sonunda pes ederek, Irak’lı Kürtlere karşı bu zulmü gerçekleştiren Saddam Hüseyin gibi perişan oluyorlar. Bu nedenle bir gün mutlaka Müslümanlara karşı bu zulmü gerçekleştirenler pes edecek ve nihayet perişan olacaktır" ifadelerini kullandı.
’Bir zulüm görürseniz onu önce elinizle engelleyin, yapamıyorsanız dilinizle engelleyin, buna da gücünüz yetmiyorsa kalpten buğz edin, tabi bu imanın en zayıf tabakasıdır’ buyuran Efendimizin ümmeti olarak zulmün karşısında sessiz kalmamak gerektiğini dile getiren Başkan Özgökçe, “Kürt halkına yönelik gerçekleştirilen bu insanlık dışı kitle katliamında ölenleri rahmetle anıyor, vahşetin, kirli hesapların ve zulmün ne bölgemizde, ne de insanlık coğrafyasında bir daha yaşanmamasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyor, insanlığın hak ve hakikatten, doğruluk ve adaletten ayrılmamasını diliyorum" şeklinde konuştu.