Boğazlıyan Pancar çiftçilerinin büyük teveccüh gösterdiği Kayseri şeker İftar sofrasında Kayseri Şeker tarafından Boğazlıyan’a yapılacak olan yeni yatırım paketi, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay tarafından açıklandı.
Şeker sofrasında Boğazlıyan’a yapılacak yeni yatırımlar hakkında Çiftçileri bilgilendiren Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkan Akay’ın eğitime destek anlamında Boğazlıyan’a yeni bir Fen Lisesi kazandırılması için Kayseri Şeker’e ait arsanın bağışlanma müjdesi çiftçiler ve Boğazlıyan İlçe Protokolü ile STK temsilcileri tarafından büyük bir coşku ile karşılandı.
Boğazlıyan Belediye Başkanı Hamdi Erdal Kayseri Şeker tarafından Boğazlıyan İlçesine planlanan yatırımlar konusunda yaptığı açıklamada; "Kayseri Şeker’den Boğazlıyan’a yatırımlar bekliyorduk, ama plan proje çalışmaları nedeniyle biraz gecikmiş olabilir. Kayseri Şeker’e ait Boğazlıyan Şeker Fabrikası zaten İlçemiz ekonomisine ve istihdama en büyük katkı sağlayan bir kuruluşumuzdur. Yapılacak olan yeni yatırımların da istihdama katkısının olacağına inanıyorum. İlçemize bir de Fen Lisesi kazandırılması hususundaki girişimlerinden dolayı İlçemiz ve eğitim camiası adına tüm Kayseri Şeker ailesine teşekkür ediyorum" dedi.
Boğazlıyan’da Pancar ekicileri ve aileleri ile birlikte yaklaşık iki bin kişinin katılımıyla yapılan iftar sonrası konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; “Boğazlıyan fabrika meydanı ve yemekhaneleri doldurarak birlik ve beraberliğimize çok büyük bir katkı sağladınız. Allah birliğimizi bütünlüğü bozdurmasın. Birlik beraberliğin yanında üzerimize düşen sorumluluklar var. Bu ülkenin gelişmesi kalkınması için herkesin görevini layığı ile yapması gerekiyor. Ben inanıyorum ki Boğazlıyan çiftçisi olarak sizler bunu hakkı ile yapan insanlarsınız. Türkiye’de en çok şeker pancarı üreten Boğazlıyan Bölgesindeki Şeker sofrasına büyük bir teveccüh göstererek fabrikanıza sahip çıktığınızı ortaya koyuyorsunuz.
Sizden aldığımız güçle, motivasyonla, enerji ile gece gündüz durmadan çalışıyor, başarılı olmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Fabrikamıza sahip çıkıyoruz ama bizim tek başına sahip çıkmamız yeterli değil, siz de sahip çıkarsanız bir anlam ifade edecek. Başarı kendiliğinden ortaya çıkacak. İşte siz bu sahiplenmeyi de hakkı ile yapıyorsunuz. Tahmin ediyorum ki böyle bir tablo Türkiye’nin hiçbir şeker fabrikasında, hiç bir kooperatif kuruluşunda yaşanmıyordur. Boğazlıyan farkını net bir şekilde gösteriyor.
Cenabı Allah da bunun bereketini mükâfatını da veriyor. Kayseri Şeker Fabrikası bataktan şimdi zirveye çıktı. Zirveye geldi diye orada durmaması daha da ilerlemesi, yükselmesi lazım Kayseri Şeker’in Boğazlıyan ile birlikte daha yükseleceği çok mesafeler var. Yeni yatırımlar yapması lazım yeni fabrikalar ortaya koyması lazım.
Kayseri Şeker’de rekor ciro rekor kar borç bitti sırada yatırım var dedik şimdi sıra yatırıma geldi. Yatırımdan aslan payını Boğazlıyan alacak, çiftçi alacak. Kayseri Şeker Fabrikası, ciro da, randımanda, verimlilikte, çiftçinin gelirinde, çalışanın gelirinde de birinci olacak dedi.
Başkan Akay yeni yatırımlar konusunda ise şu açıklamada bulundu; Kayseri Şeker Fabrikası yönetimi olarak Boğazlıyan’a yapacağımız yatırımların planlaması Belediyemizle birlikte yürütüldü. Bu esnada gösterdikleri gayretlerden dolayı Belediye Başkanımıza ve Belediye Meclis üyelerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Boğazlıyan’daki yatırımlarımıza Lisanslı Depoculuk ile başlıyoruz. Geçen hafta kuruluşu gerçekleşti proje çalışmaları başladı. .100 bin tonluk Lisanslı depoculuk yatırımımızın 40 bin tonu Boğazlıyan’da gerçekleşecek. Allah izin verirse iki ay içerisinde Kuzey Kantarına temelini hep birlikte atacağız.
Lisanslı depoculuk çiftçinin doğrudan doğruya ürünün iyi değerlendirilmesi, ürün bankacılığı demek. Yani şeker pancarı dışında ki arpa, buğday gibi daneli ürünleriniz için de sözleşmeli üretim yapmayı düşünüyoruz. Şeker pancarında olduğu gibi tohumunu, gübresini yerine göre avansını biz vereceğiz ve siz satmak isterseniz de ürünlerinizi satın alacağız” dedi.
Boğazlıyan Şeker İftar sofrasına; Boğazlıyan Belediye Başkanı Hamdi Erdal, Boğazlıyan Ağırceza reisi Melik Durmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Özyılmaz, İlçe Müftüsü Mehmet Güler, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu, Üyelerden Harun Halıcı, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atilla Yalçın, Üyelerden Hurşit Dede, Abdulkadir Güneş, Niğmetullah Sevim, Denetim Kurulu Üyelerinden Menderes Baran, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Pancar Kooperatif Müdürü İsmet Aksoy, Boğazlıyan İlçe Protokolü üyeleri, STK temsilcileri, Muhtarlar ve Çiftçiler aileleri ile birlikte yaklaşık iki bin kişi katıldı.