1967 Trabzonsporlular Derneği Başkanı Alaattin Hatayoğlu, “Yabancı sınırlamasını kaldırmak Türk futbolunun tamamen bitirilmesi anlamını taşır. Türk futboluna ihanettir” dedi.
1967 Trabzonsporlular Derneği Başkanı Alaattin Hatayoğlu, gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Şike süreci ve yabancı sınırlamasına sert eleştirilerde bulunan Hatayoğlu, şike sürecinde yargılanan ve tahliye olan kişilerin şu an cezaevinde olmasını gerektiğini, yeniden yargılanma döneminde Trabzonspor taraftarının gerekli tepkiyi göstereceğini söyledi. Trabzonspor yönetimi ile Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) da tepki gösteren Hatayoğlu, Yıldırım Demirören’in uzaktan kumandalı bir başkan olduğunu belirterek, yabancı sınırlandırılmasının Türk futboluna ihanet olduğunu ifade etti.
“TRABZONSPOR BİR FUTBOLCU ENKAZINA DÖNMÜŞ DURUMDA”
Alaattin Hatayoğlu, Trabzonspor yönetimine tepki göstererek, “Trabzonspor sezona çok iddialı transferle başladı. Yaklaşık 22 futbolcu transfer edildi. Halilhodzic dünya çapında bir teknik direktör havası oluşturularak getirildi. Sonuçta 8. haftada 5 milyon lira gibi bir para alıp gitti Halilhodzic ve Ersun Yanal geldi. Trabzonspor tarihinin en kötü sezonlarından birini yaşıyor. Gidilen yolun yanlış olduğunu, bu kadar çok transfer yapmanın bir esprisi olmadığını, nokta transferle takımın güçlendirilmesi gerektiğini hatta Hami Mandıralı ile sezona başlanılması noktasında fikirlerimizi beyan etmiştik. Ancak gelinen noktada ne yazık ki İbrahim Hacıosmanoğlu ve ekibi Trabzon’u kaosa itmiştir. Kulübün borcu 170 milyondan iki katına çıktı. Trabzonspor bir futbolcu enkazına dönmüş durumda. 1,5 sene içerisinde Hacıosmanoğlu ve ekibi çok kötü sınav vermiş durumda. Trabzonspor’u yaz-boz tahtasına çevirdiler. Ya tutarsa düşüncesiyle idare ediyorlar” ifadelerini kullandı.
Hatayoğlu, “Avrupa’da oynadığımız maçları rahat oynuyoruz” diyerek, “Hakemler hata yapmıyor, yapsa da kasıtlı olmadığını biliyoruz. Bu sezon gruptan çıktık. Zorlu bir rakiple oynayacağız. Umarım bu süreçte Türkiye’de olmayan Trabzonspor Avrupa’da tur atlayarak gündemde kalır” diye konuştu.
“TÜRK FUTBOLUNA İHANETTİR”
Yeni yabancı uygulaması hakkında da açıklamalarda bulunan Hatayoğlu, “Herhalde devlet eliyle futbol bitirilmek isteniyor. Yıldırım Demirören zaten uzaktan kumandalı bir başkan. Futbola ilginin olmamasını, Passolig’e yüklüyorlar. Passolig’in de etkisi var ama bu futboldaki ilgisizliğin asıl nedeni şikedir. Bunlar Türkiye’nin gözünün önünde hala. Avrupa kupalarındaki takımlarımızın hali belli. Milli takımın durumu ortada. Türk futbolu dibe vurmuş, zaten altyapıdan futbolcu yetişmiyor, 14 yabancıyı serbest yapıp artı ilk 11 de direkt yabancıdan oluşabilir diye bir yasa çıkartıyorlar. Bu yanlış. Bu Türk futbolunun tamamen bitirilmesi anlamını taşır. Yabancı sınırlamasını kaldırmak, Türk futboluna ihanettir” dedi.
“ŞİKE SÜRECİNDEKİLER ADETA ÖDÜLLENDİRİLDİLER”
Şike süreci hakkında da açıklamalarda bulunan Hatayoğlu, 3 Temmuz’da bir rezilliğin yaşandığını belirterek, şunları söyledi:
“Ne yazık ki ceza almaları gereken Aziz Yıldırım ve Bülent Uygun, Mecnun Otyakmaz gibi isimler ödüllendirildi. Bu insanlar şu an cezaevinde olması gerekirken, futboldan men edilmeleri gerekirken, adeta ödüllendirildiler. ‘Siz bu işi iyi yapmışsınız aferin, Bu ahlaksızlığa devam edin’ dercesine yeniden yargılama safsatası ortaya koydular. 13 Ocak’ta başlayacak. Ben Trabzonspor taraftarına da tepki göstermeleri için çağrı yapıyorum. Taraftarlar adliye önünde olacaktır.”
“ARTIK YETER”
Trabzonspor’un her zaman ligde iddialı olması gerektiğini dile getiren Hatayoğlu, “Türkiye’yi Avrupa’da en iyi şekilde temsil etmiş bir takım ama Trabzonspor yönetimi çok kötü işin özü bu. Trabzonspor’un ikinci yarıda 3 takımı yakalaması hayal. Başkan Hacıosmanoğlu’na şu çağrıda bulunuyorum; ’artık yeter.’ Trabzonspor’un transfere ihtiyacı yok. Ara transferde alacağınız oyuncular zaten elde avuçta kalmış oyunculardır” şeklinde konuştu.