GAZİANTEP’te, Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılacak olan 300 yataklı Perilikaya Devlet Hastanesi’nin temeli, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katıldığı törenle atıldı.
Perilikaya Mahallesi’nde yaptırılacak 300 yataklı Perilikaya Devlet Hastanesi temel atma törenine; Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kurum ve kuruluş temsilcileri ile davetliler katıldı. Törende konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, halka hizmet sunmaya devam edeceklerini söyledi. Ülkenin kalkınması için yatırımların yapılması gerektiğini belirten Mehmet Şimşek, şunları söyledi:
"Gaziantep’i sağlık ihracat üssüne dönüştürmek istiyoruz. 1875 yataklı bir şehir hastanesi düşünün. Bu hastane aslında bir hastane filan değil. Buradaki eser 300 yataklı. Biz şimdi ihalesini yaptığımız, firmanın yatırımına fiilen başlamasını beklediğimiz, bin 875 yataklı büyük bir kampüs. Bu Gaziantepli hemşerilerim için, ama inanıyorum ki Gaziantep’i Ortadoğu’nun önemli bir sağlık ve tedavi merkezine dönüştürecek. Nasıl ki dünyanın dört tarafından Amerika’daki, Avrupa’daki kliniklere gidiliyorsa, aynı şekilde Gaziantep’e de gelinecektir. Dolayısıyla Gaziantep, sadece Zeugma’sı ile sadece turizm merkezi olmayacak, sadece tarihi güzellikleriyle bir kültür merkezi olmayacak, sadece sanayisiyle, ürünleriyle Türkiye’nin gündemine gelmeyecek. Ben inanıyorum ki sağlıkta da biz ciddi bir aşama kaydedeceğiz."
Konuşmaların ardından Bakan Şimşek ve beraberindekiler, butona basarak hastanenin temelini attı.

FOTOĞRAFLI