SAMSUN (AA) - Hollanda Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Jeroen Kelderhuis, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır'ı ziyaret etti. 

Ziyarette Kelderhuis, "Hollanda - Turkey Business Tour 2015" projesi kapsamında 26-28 Ağustos'ta Hollanda firmalarının Samsun'a yapacağı ziyareti hakkında, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır'a bilgi verdi.

Hollandalı firmaların Samsun'daki iş adamları ve sektör temsilcileriyle buluşmasına katkı sağlayacaklarını ve bundan memnun olacaklarını belirten Çakır, "Samsun özellikle ekonomik büyüme yönünde önemli hedefleri olan bir il. Bu nedenle bu çeşit işbirlikleri ve şehrin ekonomik imkanlarını tanıtmaya yönelik faaliyetler bizim için de çok önemli. Hollandalı firmaları ekonomik işbirliğine yönelik fırsatları görmeleri için şehrimize bekliyoruz" dedi.

 Proje kapsamında Adana, Mersin, Trabzon, Samsun ve Konya'ya Hollandalı firmaların ticari ziyaret düzenleyeceği bildirildi. 

- Vali Şahin'e ziyaret

Hollanda Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Jeroen Kelderhuis Samsun Valisi İbrahim Şahin'i ziyaret etti.

Kelderhuis, ziyarette, "Holland-Turkey Business Tour 2015 Projesi" kapsamında 26-28 Ağustos'ta Hollanda firmalarının Samsun’a yapacakları ziyaret hakkında Vali Şahin'e bilgi verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Şahin ise Kelderhuis ve beraberindekilere teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Vali Şahin, ziyaretin anısına Kelderhuis'e çini tabak hediye etti.