MERSİN Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürü (ÇOGEM) Mustafa Sarı, İl Müdürü Şahin Mercan'ın kendisine hakaret ettiği iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. İl Müdürü Şahin Mercan ise iddiaların asılsız olduğunu savundu.
ÇOGEM Mustafa Sarı, şikayet dilekçesinde 17 Nisan'da İl Müdürü Şahin Mercan'ın mobese kameraları önünde yakasına yapışıp küfür, hakaret ve tehdit ettiğini ileri sürdü. İddialar üzerine soruşturma başlatılırken Mustafa Sarı, çalışma saatlerinin verimli olması için değiştirilmesi istemesine rağmen hiçbir işlem yapılmadığını ve engellemelere maruz kaldığını da ileri sürdü.
30 yıllık memuriyet yaşamında bu denli baskı yaşamadığını ifade eden Sarı, "10 yıldır Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürlüğü'nü yapmaktayım. Sokakta çalışan çocuk sayısının artması üzerine yapılması gereken işleyiş ile ilgili il müdürümüze talepte bulunmuştum. Bundan dolayı bana kin duyarak mobese kamerasının bulunduğu yerde hızla gelip yakama yapıştı. Ağza alınmayan küfürlerde bulundu. Bana bundan sonra nefes aldırmayacağını söyledi. Ben kalp hastası bir insanım. Benim başıma bir şey gelirse sorumlusu bu insandır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda böyle bir şeyin olması, bakanlığa hizmet etmiş biri olarak beni çok üzmüştür. Sayın Bakanımdan, İl Müdürünü görevden almasını istiyorum" dedi. Sarı, bu iddialarının dışında İl Müdürü Mercan ile geçmişten gelen herhangi bir sorunları olmadığını da kaydetti.
İDDİALAR DOĞRU DEĞİL
İddiaları kabul etmeyen İl Müdürü Mercan ise, Sarı'nın bahsettiği engellemelerin aksine, çalışma koşullarının kendisi tarafından iyileştirildiği ve iddiaları yalanlayacak olan resmi belgelere sahip olduklarını söyledi. Mercan, "Kendisinin daha iyi hizmet vermesi için ekibe bir sosyolog, bir Arapça tercüman, bir de araç tahsis ettik. Çalışma saatlerini de istediği gibi değiştirdik. Hepsinin resmi belgeleri mevcuttur. Suçlamaları kabul etmiyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAF