Yaşar KAÇMAZ - İstanbul, () BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu ile Birleşik Krallık Başbakanı David Cameron arasında bugün bir telefon görüşmesi gerçekleşti. Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakan Cameron görüşmede, son günlerdeki terör saldırıları neticesinde hayatını kaybeden vatandaşlar ve şehit edilen güvenlik görevlileri için taziye dileklerini iletti.

Görüşmeye ilişkin Başbakanlık kaynaklarından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Suriye'deki çatışma ortamının ulusal güvenliğimiz için oluşturduğu çok boyutlu tehditler, bu çerçevede DEAŞ terör örgütünün faaliyetleri ile DEAŞ, PKK ve DHKP/C'yle mücadele konusunda ülkemizin yürüttüğü çok yönlü mücadele hakkında bilgi vermiş, terörle mücadelede işbirliğinin ve Suriye kaynaklı tehditler karşısında müttefiklerimizin ülkemizle dayanışmasının önemine değinmiştir.

Başbakan Davutoğlu ayrıca, Suriye'de çatışma ortamı sonra erdirilmeden ve meşruiyeti Suriye halkı tarafından sorgulanmayacak bir geçiş hükümeti tesis edilmeden, DEAŞ gibi terör örgütleri ve aşırıcı gruplarla mücadelenin zorluklarına işaret etmiş, bölgenin güvenlik ve istikrarının yeniden tesisi için başta müttefiklerimiz olmak üzere tüm ortaklarımızla ve bölge ülkeleriyle işbirliğimizi sürdüreceğimizi kaydetmiştir.

İki Başbakan, İngiltere'nin eğit-donat programına dahil olma isteği çerçevesinde, buna ilişkin sürecin tamamlanma aşamasında olmasından duydukları memnuniyeti dile getirmişlerdir. Birleşik Krallık Başbakanı Cameron, ülkemizin terörle mücadele bağlamında yürütmekte olduğu faaliyetler ve operasyonlara ülkesinin tam desteğini ifade etmiş, Suriye'deki çatışma ortamının sona erdirilmesi ve DEAŞ'la mücadele konusunda ülkemizle işbirliğini bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da sürdüreceklerini aktarmış, bu süreçte ülkemizin maruz kaldığı güvenlik tehditleri karşısında ülkemizle müttefiklik dayanışması içinde olduklarını yinelemiştir."