Aydın’da hava sıcaklıkları artarak mevsim normallerinin üzerine çıkacağı ve 38-41 dereceler civarında seyredeceği belirtildi.
Basra alçak merkezinin etkisi altında olan ülkemizde bayram süresince genel olarak mevsim normallerinde, güney kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde hava sıcaklıkları meydana geldi.
Hafta başından itibaren hava sıcaklıklarının artarak Türkiye genelinde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyredeceği ve yurdun kuzeydoğu kesimleri dışında büyük bir bölümünün yağışsız geçeceği tahmin ediliyor.
Hafta sonuna kadar en yüksek hava sıcaklıklarının; Ankara’da 33-35, İstanbul’da 30-32, İzmir’de 35-37, Antalya’da 38-40, Adana’da 34-36, Diyarbakır’da 39-41 ve Erzurum’da 28-30 dereceler civarında seyretmesi bekleniyor. Sıcak hava dalgasının en çok hissedileceği iller arasında yer alan Aydın’da da en yüksek sıcaklıkların 38-41 dereceler civarında gerçekleşeceği tahmin ediliyor.
Yüksek hava sıcaklıklarının oluşturabileceği başta sağlık sorunları olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı gerekiyor.