Babaeski de faaliyet gösteren Şamilkan Karate Spor Kulübü, 24-27 Ağustos 2017 tarihleri arasında Erzurum’da düzenlenen 14. Uluslararası Palandöken Karate Şampiyonası’ndan, bir 1’incilik, bir 2’incilik ve bir‘ de 3’üncülükle döndü.

Şamilkan Karate Spor Kulübü Antrenörü Hayrettin Alkan, şampiyonaya, 4 yetenekli sporcu ile birlikte katıldıklarını belirterek, 13 Yaş Grubu’nda 45 kg’da dövüşen milli sporcumuz Abdülsamet Köse’nin, tüm zorlu rakipleri geride bırakarak şampiyon olduğunu söyledi.

Alkan sözlerine ise şöyle devam etti:

"Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Karate Federasyonu’nun katkılarıyla Palandöken İlçesi’ndeki Buz Hokeyi Salonu’nda düzenlenen 14. Uluslararası Palandöken Karate Şampiyonası’nda diğer sporcumuz 2005 doğumlu Burak Özkan ise + 52 kilogramda final müsabakası yaparak, 2’inci oldu. Ayrıca yine milli sporcumuz 2005 doğumlu Ersel Kocadoğan da 52 kilogramda şampiyonayı 3’üncü olarak tamamladı.”

14.Uluslararası Karate Şampiyonasına; ABD, Yunanistan, Kosova, Makedonya, Almanya, Güney Afrika, Filistin, Jordan, Bulgaristan, Avusturya, Kazakistan, Rusya, Romanya, Pakistan, İran, Irak, Türkmenistan, KKTC, İspanya, Fransa, Gürcistan, Azerbaycan, Ukrayna İsrail, Şili, Arnavutluk ve Türkiye olmak üzere toplam 27 ülke den yaklaşık 2 bin sporcu katıldı.