Açık Öğretim Fakültesi  (AOF) güz dönemi final sınavları girişyerleri belli oldu. AÖF sınavına nerede gireceğinize haberimizdeki linkten öğrenebilrsiniz... AOF sınavı ile ilgili detaylı bilgilere tg.com.tr'den ulaşabilirsiniz. Açıköğretim sınav tarihleri ve AOF sınavı için gerekli belgelerin tümü sitemizde. Açık Öğretim Fakültesi Güz Dönemi Final sınavı için giriş yerleri açıklandığı anda sisteme giriş yaparak sınav tarihinizi ve giriş yerinizi sorgulayabilirsiniz. AÖF sınav giriş yeri sorgulaması TC Kimlik Numarası ve öğrenci şifresiyle yapılacak. AÖF sınav giriş yeri sorgulama ve sınav giriş belgesi çıktısı alma linki aof.anadolu.edu.tr'de. Aşağıdaki linke tıklayarak sisteme giriş yapabilirsiniz.Açıköğretim Fakültesi,1982 yılında kurulmuş olan ve Uzaktan eğitim metoduyla öğrencilerine hizmet veren, Anadolu üniversitesinin bir fakültesidir. Kendi ikamet ettiği ilde üniversite kazanamayıp farklı illerde okuma imkanı olmayan, hatta örgün olarak üniversite okumaya fırsatı olmayan Türk vatandaşlarının imdadına koşan bir sistemdir Açıköğretim. Tüm Türkiye'de hizmet veren açıköğretim fakültesi, bunun yanı sıra KKTC, Türki Cumhuriyetler ve Batı Avrupa'da da Türk vatandaşlarımıza hizmet sunmaktadır.

AÖF SINAV GİRİŞ YERi SORGULAMA İÇİN TIKLA 

Açıköğretim sistemi nasıl işler?


Dersler kitle iletişim araçları yollarıyla işlenir, TRT Okul kanalında, her gün 12 saat açıköğretim dersleri ile ilgili yayınlar yapılmaktadır. Ayrıca Anadolu üniversitesi bünyesindeki “aof e-ogrenme “ sitesinde ve diğer onlarca forum sitelerinde dersler ve sınavlarla ilgili destek verilmektedir. Anadolu üniversitesinin her ilde bürosu bulunmaktadır, bu bürolarda öğrencilere her konuyla ilgili destek verilmekte, gerekli olan tüm ders kitapları ücretsiz olarak temin edilmektedir.

Açıköğretim sisteminin bilinmeyen bir yanı da, Aöf öğrencileri için her ilde, Anadolu üniversitesince belirlenmiş üniversitelerde dersler verilmektedir. Aöf öğrencileri her yıl 3 kez ( vize, final ve bütünleme ) sınava girmekte ve bu sınavlar sonucunda bir üst sınıflara geçmekte yada geçememektedir. Fakat açıköğretim fakültesi son yıllarda kredili sisteme geçmektedir, kredili sistemde ise yıl bahar ve güz olarak iki döneme ayrılır, her dönemde de vize ve final olarak iki sınav yapılmaktadır, bütünleme sınavı kredili sistemde bulunmaz.

Açıköğretim fakültesinin diğer üniversitelerden bir farkı yada eksiği var mıdır?

Açıköğretim fakültesinde okutulan bütün bölümler diğer üniversitelerdeki örgün bölümler ile denktir, ayrıca açıköğretim öğrencileri, diğer üniversite öğrencilerinin yararlanabildiği tüm sosyal haklardan faydalanabilmektedir.

Açıköğretim fakültesine nasıl girilir?

Açıköğretim fakültesine girmek için üniversite sınavlarına girmek gerekmektedir. Açıköğretim fakültesindeki bazı bölümler kontenjansız bölümler olup, isteyen herkez tercih yapabilirken, bazı bölümlerde kontenjan sınırı vardır ve yalnızca belirli bir puan barının üzerine çıkabilen öğrenciler girebilir. Ayrıca herhangi bir üniversitenin örgün bölümlerinde okuyan tüm öğrenciler, açıköğretim fakültesinin kontenjansız bölümlerinden istedikleri birine, üniversite sınavına girmeden kayıt olabilir.

Güz Dönemi Ara Sınavı 6-7 Aralık 2014

Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 24-25 Ocak 2015

Bahar Dönemi Ara Sınavı 25-26 Nisan 2015

Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı ise 6-7 Haziran 2015 tarihlerinde yapılacak.

Sınava girmek için gerekli belgeler

1 Sınav Giriş Belgesi (bu belge-renkli veya siyah-beyaz olabilir)

2 Öğrenci Kimlik Kartı veya Öğrenci Tanıtım Kartı veya sınavda geçerli öğrenci kimlik belgesi.

3 Nüfus Cüzdanı, Sürücü Belgesi, Pasaport veya bunlara eşdeğer kimlik belgesi.

Not: Giriş belgelerinizin çıktısını aldığınızda tüm kenar çerçevelerinin göründüğünden emin olunuz.

Sınava Giriş Belgesi'ni nasıl alabilirim?

“Sınava Giriş Belgeleri” öğrencilerin adreslerine posta ile gönderilmeyecektir! Öğrenciler, “Sınava Giriş Belgesi”nin dökümünü sınav tarihinden bir hafta öncesinden başlayarak AÖF Bürolarından veyahttp://ogrenci.anadolu.edu.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve şifrelerini kullanarak alabilirler. Öğrenciler Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan; sınav ili, bina, salon, sıra, sınav tarihi ve saatinde sınava girmek zorundadırlar. Sınava gireceğiniz binayı sınavdan en az bir gün önce mutlaka görünüz. Ayrıca sınav saatinden bir saat önce sınava gireceğiniz binada hazır bulununuz. Sınava giriş belgesinde belirtilen yerde ve tarihte sınava girmeyen öğrenciler için (mazeretli bile olsalar) başka bir yerde veya zamanda mazeret sınavı açılmaz. Bu nedenle, her ne sebeple olursa olsun sınav hakkının saklı tutulması mümkün değildir. Mazeretli bile olsalar, öğrenciler için mazeret sınavı açılmaz.Öğrencilerin "Sınava Giriş Belgesi"nin dökümünü sınav tarihinden bir hafta öncesinden başlayarak AÖF Bürolarından veya http://ogrenci.anadolu.edu.tr adresi "Açıköğretim Öğrenci Otomasyonu (Türkiye)" linkinden T.C. kimlik numarası ve şifrelerini kullanarak almaları gerekmektedir.

Sınav sonuçları sınav tarihinden itibaren yaklaşık 30 gün içinde açıklanacaktır...

Sınav Geçme Notları:

84 – 100 AA 4,00 Geçti

77 – 83 AB 3,70 Geçti

71 – 76 BA 3,30 Geçti

66 – 70 BB 3,00 Geçti

61 – 65 BC 2,70 Geçti

56 – 60 CB 2,30 Geçti

50 – 55 CC 2,00 Geçti

46 – 49 CD 1,70 Ortalamaya Bazlı Geçti

40 – 45 DC 1,30 Ortalamaya Bazlı Geçti

33 – 39 DD 1,00 Ortalamaya Bazlı Geçti

0 – 32 FF 0,00 Kaldı

AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT, İŞLETME FAKÜLTELERİ İNTERNET BAŞVURU, KAYIT, KAYIT YENİLEME TARİHLERİ*

Kayıt Türü İnternet Başvuru ve

Kayıt Tarihi ** Mazeretli Kayıt

Tarihi

 YENİ KAYIT

 GÜZ DÖNEMİ  - ÖSYS Yeni Kayıt

 - AYÖS

 - Af Kapsamında Kayıt (6353 s. Kanun) 1 Eylül Pazartesi

12 Eylül Cuma 11-12 Eylül

 - Yatay Geçiş 15 Eylül Pazartesi

17 Eylül Çarşamba 17 Eylül

 KAYIT YENİLEME

 GÜZ DÖNEMİ  - Açıköğretim

 - İktisat

 - İşletme 15 Eylül Pazartesi

26 Eylül Cuma 25-26 Eylül

 - Yatay Geçiş ***

 - Af *** Ders Ekleme 22 Eylül Pazartesi

26 Eylül Cuma 25-26 Eylül

 ÇOKLU KAYIT

 GÜZ DÖNEMİ  - Lisans Tamamlama

 - Dikey Geçiş

 - Ek Yerleştirme

 - İkinci Üniversite 29 Eylül Pazartesi

17 Ekim Cuma 16-17 Ekim

 KAYIT YENİLEME

 BAHAR DÖNEMİ  - Açıköğretim

 - İktisat

 - İşletme 23 Şubat 2015 Pazartesi

6 Mart 2015 Cuma 5-6 Mart 2015

 YAZ DÖNEMİ KAYIT  - Laboratuvar Dersleri 4 Mayıs 2015 Pazartesi

8 Mayıs 2015 Cuma -----

   *  ÖSYS Yeni Kayıt ve Ek Yerleştirme İnternet Başvuru ve Kayıt tarihleri, ÖSYS yerleştirme sonuçlarının açıklandığı tarihe bağlı olarak değişebilir. 

  **  Kayıt gruplarının Internet Başvuru işlemleri belirtilen tarihlerin ilk günü saat 00.00'da başlayacak, son günü saat 17.00'de sona erecektir.

***  Yatay Geçiş ve Af kapsamında kayıt yaptıranlar ders ekleyebilir (Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerine yerleştirilip kayıt yaptırmayan Af öğrencileri hariç).

AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT, İŞLETME FAKÜLTELERİ SINAV TARİHLERİ

SINAV TÜRÜ TARİH

Güz Dönemi Ara Sınavı 6-7 Aralık 2014

Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 24-25 Ocak 2015

Bahar Dönemi Ara Sınavı 25-26 Nisan 2015

Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 6-7 Haziran 2015

2014-2015 Tek Ders Sınavı 12 Temmuz 2015

AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT, İŞLETME FAKÜLTELERİ SINAV MERKEZİ DEĞİŞİKLİKLERİ İÇİN SON TARİHLER

SINAV ?TÜRÜ SON DEĞİŞİKLİK TARİHİ AÇIKLAMA

Güz Dönemi Ara 17 Ekim 2014 Son değişiklik tarihine kadar sınav merkezi değişikliği yapanlar, güz dönemi ara sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.

Güz Dönemi Dönem Sonu 5 Aralık 2014 Son değişiklik tarihine kadar sınav merkezi değişikliği yapanlar, güz dönemi dönem sonu sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.

Bahar Dönemi Ara 6 Mart 2015 Son değişiklik tarihine kadar sınav merkezi değişikliği yapanlar, bahar dönemi ara sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.

Bahar Dönemi Dönem Sonu 24 Nisan 2015 Son değişiklik tarihine kadar sınav merkezi değişikliği yapanlar, bahar dönemi dönem sonu sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.


Türkiye