Çekmeköy Belediyesi’nin düzenlediği Merhamet ve Adalet temalı Uluslararası Kısa Film Yarışması için geri sayım başladı. Yarışmaya bugüne kadar çeşitli ülkelerden 120 film kayıt oldu. Başvurular 8 Nisan’a kadar devam edecek.
Çekmeköy Belediyesi’nin düzenlediği ve Cumhurbaşkanlığı himayelerine alınan ilk belediye projesi olan Merhamet ve Adalet temalı Uluslararası Kısa Film Yarışması, dünyanın dört bir yanından büyük ilgi görüyor. Aralık ayında kamuoyuna tanıtılan yarışmaya şuana kadar toplam 120 film başvurusu alındı. 8 Nisan 2016 tarihine kadar www.merhametveadalet.com adresinden başvuruların kabul edileceği yarışmada profesyonel ve amatör birbirinden kaliteli yapımlar yarışacak. Yarışmanın finalinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 8 Mayıs 2016’da Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde yapılması planlanıyor.
Dünyanın şuanda en büyük eksiğinin merhamet ve adalet olduğunu belirten Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Gelen filmlerin birkaç tanesini izleme fırsatım oldu. Hakikaten insanı derinden yaralayan ve yarışmanın amacına uygun yapımlar olmuş. İnanıyorum ki bu yarışma sonunda ortaya herkesin takdir ettiği güzel işler çıkacak. Ülkelerinin en tanınmış yetkin yönetmen ve oyuncularından oluşan yarışma jürisinin film seçerken zorlanacağını düşünüyorum. Yarışma sonunda kazanan insanlık olacak” dedi.