Konya’nın Selçuklu İlçe Belediyesi Proje Destek Programı kapsamında Cahit Zarifoğlu İlkokulu’na kazandırılan “Bilişsel Eğitim Sınıfı” protokol üyelerinin katılımı ile açıldı.
Selçuklu Belediyesi, ilçede eğitim kalitesinin artması amacıyla yeni projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Proje Destek Programı kapsamında pilot uygulaması Cahit Zarifoğlu İlkokulu’nda uygulanan “Bilişsel Eğitim Sınıfı” protokol üyelerinin katılımı ile açıldı. Konya’da ilk olan ve çocukların zeka oyunları ile gelişimine katkı sağlanmayı hedefleyen proje, önümüzdeki yıllarda ilçedeki diğer okullarda da uygulanacak. Selçuklu Bilişsel Eğitim Sınıfı Açılış Programına Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar ve Yazır Mahallesi Muhtarı Celalettin Doğan katıldı. Açılış kurdelesini birlikte kesen protokol üyeleri daha sonra eğitim sınıfını gezdi. Proje koordinatörü Dr. Bengü Türkoğlu proje ile ilgili heyeti bilgilendirdi. Daha sonra heyet, çocuklar tarafından yapılan etkinlikleri inceledi. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da etkinliklere katılarak çocukların heyecanına ortak oldu.
Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, proje kapsamında okulda eğitim-öğretimle ilgili olarak çocukların öğrenmesinde, anlamasında, kavramasında yeni metotlar, usuller denendiğini belirterek, “Burada bir takım olumlu sonuçlar alınması halinde diğer okullarda da bu projenin yaygınlaştırılması düşünülüyor. Güzel bir proje olduğu kanaatindeyim” dedi.
ÇOCUKLARIMIZIN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUZ
Selçuklu Belediyesi Proje Destek Programı kapsamında ‘Bilişsel Eğitim Sınıfı’nın açılışını gerçekleştirdiklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bugün pilot okulda bir deneme yapıyoruz. Bu etkinliğin çocukların zeka seviyesine olan katkısının farkındalığını ortaya koymak adına böyle bir proje yürütüyoruz. İnşallah buradan iyi sonuçlar çıkacaktır ve bununla ilgili Selçuklu Belediyesi olarak diğer okullarımızda da bu sınıfların açılması ve çocuklarımızın gelişimine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Okulun bu bölümü çok eğlenceli ve keyifli bir hale gelmiş. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar da, bilişsel eğitim sınıfı ile öğrencilerin serbest etkinlikler dersinde zeka oyunları oynayabileceklerini ifade ederek, bu eğitimler ile çocukların eğitimdeki ivmelerini ve gelişimlerini ölçmüş olacaklarını söyledi.
Açılışın ardından okulda incelemelerde bulunan protokol üyeleri sınıfları da ziyaret etti. Öğrencilerle sohbet eden heyet, Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi’nin (SEDEP) Mart ayı değeri olan “temizlik” konusunda öğrenciler tarafından hazırlanan ve diş temizliğine vurgu yapan tiyatro gösterisini izledi. Program, SEDEP mehteran ekibinin gösterisi ile sona erdi.