Sivaslı baba 16 yaşında ölen oğlu ile bebekliği döneminde birlikte diktikleri ağacın dallarına, vefatından sonra oğlunun hayalini kurduğu ahşap evi inşa etti.

Sivas’ta Karşıyaka Mahallesi’nde 23 yıllık bir karakavak ağacının dallarında inşa edilen ahşap ev görenlerin dikkatini çekiyor. Alışılmışın dışındaki ev görenleri mutlu etse de evin yapılış hikayesi yürekleri burkuyor.

İlginç ev 56 yaşındaki atletizm antrenörü İlhan Koç tarafından 16 yaşında trafik kazasında kaybettiği oğlunun anısına yapılmış. Evin yapıldığı ağaç 23 yıl önce İlhan Koç ve bebek yaşlardaki oğlu Yunus Emre tarafından dikilmiş. Yunus Emre ise 16 yaşında geçirdiğini bir trafik kazasında hayatını kaybetti. Yunus Emre ağacın dikildiği yaşlarda kendi ismini Nunnu olarak telaffuz edermiş. Bu nedenle çevresi de Yunus Emre’ye belli bir yaşa kadar Nunnu diye hitap etmiş. Nunnu’nun hayali babası ile birlikte diktiği ağacın üzerinde ahşap bir ev yapmakmış. Ömrü buna yetmeyince kendisi göremese de babası bu hayalini gerçekleştirdi. İlginç ağaç eve de “Nunnu’nun evi” adını verdi.

Nunnu’nun evi

İlhan Koç dikkat çeken ağaç evle ilgili yaptığı açıklamada yaptığı evle oğlunun anısını yaşattığını belirterek, “Çocuğum küçükken bir fidan getirdi. Onu birlikte diktik ve bu ağaç oluştu. Vefatından sonra bu ağaçta hayali olan bu evi yaptım. Çocuğumun ismi Yunus Emre’ydi. küçükken adın ne diye sordukları zaman söyleyemediği için ‘Nunnu’ derdi. Bu ağaç evin ismi Nunnu olarak kaldı. Çocuğumda zaten ağaçlarda oynamayı severdi. Bizim küçük bir tatlı arabası vardı onu buraya koymayı düşünüyorduk. Daha sonra büyük bir şey yapabilmek adına ev yaptık. Evin yerden yüksekliği yaklaşık 10 metre kadar ve 1 içerisine 15 kişi sığabiliyor. Görenlerin ilgisini çekiyor. Bizde insanlar ziyaret edebilsin diye halka açtık. Kışları elektrik ocağı açarak koyarak ısıtıyoruz ve vatandaş gelip burada çayını kahvesini içiyor. Kendi evinde yaptığı pastasını böreğini getiriyorlar, burada kahvaltı yapabilir miyiz diyorlar. Rüzgarlarda ve fırtınalarda hiçbir şey olmadı. Bir çok binanın çatısı attı ama ağaç eve hiç bir şey olmadı. Yaklaşık 4 yıl oldu bu evi yapalı. Ağaç gövdesinden çıkan 3 ana dal üzerine yapıldı ev. Alttan destekli ve baya sağlam. Bu ağaç yaklaşık 23 yıllık karakavak ağacı” diye konuştu.