ARTVİN (AA) - BAYRAM SARAYOĞLU - Artvinli Ramiz Saraçoğlu, ormanlık alanda yaralı halde bulduğu leyleğe sahip çıkarak yaklaşık 1,5 ay bakımını üstlendi.

Hopa ilçesine bağlı Kuledibi Mahallesi'nde ikamet eden Saraçoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 1,5 ay önce ormanlık alanda gezdiği sırada tüfekle vurulmuş halde yaralı leylek gördüğünü belirtti.

Kanat ve bacaklarından yaralı leyleği kucağına alarak iyileştirmek üzere evine getirdiğini anlatan Saraçoğlu, "Her gün balık ve etle besledim. Veterinerden pansuman malzemeleri alarak kanat ve ayaklarına tedavi uyguladım. 1,5 aylık emekli maaşımı hayvanın tedavisi için harcadım. Hayvan gün geçtikçe iyileşmeye başladı. Çok mutluyum" dedi.

Hayvanları çok sevdiğini dile getiren Saraçoğlu, "İyileşmesi ve ait olduğu doğaya bırakılması için leyleğe adeta kol kanat oldum. Çok sevimli bir hayvan. İlk bulduğum zaman hareket edemiyordu. Bugün kanatlarını çırpabiliyor. Ayaklarının üstüne basarak belirli bir süre ayakta durabiliyor" diye konuştu.

- "Sertifikalı bir avcı bu hayvanı vurmaz"

Saraçoğlu, hayvan sevgisi olmayanın insan sevgisi olamayacağını savunarak, "Kendini bilmez acemi bir avcının, kaz veya ördek zannettiği leyleği tüfekle vurduğunu tahmin ediyorum. Sertifikalı bir avcı bu hayvanı vurmaz. Doğada yaşayan bütün hayvanların yaşama hakkı var" ifadelerini kullandı.

İstanbul’da yaşayan ailesinin yanına gitmesi gerektiğini kaydeden Saraçoğlu, "Bu nedenle Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü yetkililerine ulaşarak yardım istedim. Duyarlılığımdan dolayı teşekkür ettiler. Hayvanı onlara teslim ettim. Gönlüm daha rahat olacak. Buradaki yetkililer leyleği iyileştirerek doğaya salacak" dedi.