MERSİN, () - ÇUKUROVA Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, artan terör olaylarının ülke turizmini olumsuz yönde etkilediğini söyledi.
Yaşanan terör olayları nedeni ile tatile çıkmak isteyenlerin temkinli davrandığını belirten Murat Demir, "Toplum bu tür olumsuz ortamlarda tatili çok fazla düşünmüyor. Bu da Türkiye için önemli bir gelir kaynağı olan turizmi olumsuz yönde etkiliyor" dedi.
Ülkede yaşanan terör olayları sebebiyle yabancı turistlerin sayısında da önemli bir düşüş yaşandığını ifade eden Demir, şunları söyledi:
"Yaşanan kaos sonrası rezervasyonlarda çok büyük bir azalma yaşandı. Turizm bölgelerinde doluluk oranları düşüşe geçti. İnsanlar rahat bir ortamda tatil yapmak ister. Özellikle yabancı turist huzur için Türkiye'deki tatil bölgelerini tercih ediyordu. Ancak son günlerde yaşananlar yabancı turistin Türkiye'deki tatil kavramını rafa kaldırmasına sebep oldu. Hatta ve hatta terör olaylarının yurt dışında duyulması ile rezervasyon iptalleri yaşandı."
ÇUKTOB Başkanı Murat Demir ayrıca, 9 günlük bayram tatilinin az da olsa bölge ve ülke turizmine hareketlilik getireceğini inandıklarını belirterek, bayram öncesi otellerdeki doluluk oranlarının artmasını beklediklerini söyledi.

FOTOĞRAFLI