Teknoloji sayesinde bilgiye ulaşmanın kolaylaştığı günümüzde sağlık ve beslenme gibi özel uzmanlık gerektiren alanlarda dikkatli olmak gerekiyor. Sanal dünyadaki bilgi kirliliğine dikkat çeken uzmanlar, özellikle beslenme konusunda önemli yanlışlara düşüldüğü uyarısında bulunuyor.

Sanal diyet tuzağına düşmeyin!

Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Köse, sağlık ve beslenme alanında pek çok kaynağın yer aldığı sanal dünyadaki bilgi kirliliğine dikkat çekerek en sık yapılan 10 hatayı şöyle sıraladı:
- Yağsız beslenme kilo vermeyi hızlandırıyormuş. Yağ yemezsek, vücudumuzda yağ birikmez hatta haftada 2-3 kilo bile veririz.
- Karbonhidratlar olmadan da yaşarız. Ekmeği hayatımdan çıkardım, hemen kilo verdim. Bütün suçlu aslında ekmekmiş.
- Her gün sadece sebze tüketiyorum, hem kilo verdim hem de çok sağlıklıyım.
- Meyveler de kilo yapıyormuş hatta sağlığımızı bozuyormuş. Ara öğün olarak bile tüketmiyorum.
- Kırmızı eti hayatımdan çıkardım. Zaten et ürünlerinin de kanser yaptığı kanıtlandı, artık kırmızı et tüketmeden de sağlıklı olabilirim.
- Her gün spor yapıyorum, 1 saat koşuyorum 1 saat de yüzüyorum, kilo verdim. Daha da kilo vermek istiyorum o yüzden sporu artırmam lazım.
- Akşam 7’den sonra hiçbir şey yemiyorum 1 ayda 4 kilo verdim. Bence kimse akşam yemek yememeli.
- Yumurta kilo yapıyormuş, bir daha yumurta yemem.
- Su bile bana kilo yapıyor. Su içmediğimde kendimi daha dinç hissediyorum. İçersem de çok şişiyorum. Zaten çay, kahve içerken su alıyorum.
- Yeni bir diyet çıkmış. Yine ünlülerden biri 1 ayda 10 kg vermiş, incecik olmuş. Diyetinde bolca lahana yaprağının suyu varmış, detoks gibi. Detoks hızlı zayıflatıyor, bir daha da geri almıyorsun.

Ülke haber