Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Atatürk Barajında sürat teknesiyle tur attı.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak için geldiği Adıyaman’da ilk önce gençlerle buluştu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı gençlik merkezine ziyarette bulunan Kılıç’ı, burada kendisini Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Salih Fırat, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, kurum müdürleri, gençler ve spor camiası karşıladı.
Bakan Akif Çağatay Kılıç burada gençlerin coşkulu sloganlarıyla karşılandı. Bakan Kılıç’a eskrim sporcuları tarafından kılıç hediye edildi. Sonra gençlik merkezinin müzik bölümünde mini bir konser dinleyen Bakan Kılıç, el işi atölyesinde çalışmaları inceledi. Bakan Kılıç ile AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, masa tenisi maçı yaptı.
Atatürk Barajı sahilinde bulunan Gazihan Dede mevkisinde bulunan Atatürk Barajı Su Sporları Merkezini gezdi. Bakan Kılıç, davul şov ekibi tarafından karşılandı. Bakan Kılıç, burada kürek sporları yapan sporcuları izledikten sonra tekneye binerek Atatürk Barajında tekne turu yaptı. Can yeleğini giyen Bakan Kılıç ve beraberindekiler, gazetecilerle birlikte hız teknesinde Atatürk Barajında tur attı.
Atatürk Barajının spor konusunda çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu dile getiren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, şöyle konuştu: “Gerçekten burada çok büyük bir potansiyel var. Su sporlarının geliştirilmesiyle ilgili gençlerimizin burada kendilerini geliştirerek kürek dalında uluslar arası anlamda yarışmalara katılarak ülkemizi temsil edebilecekleri bir imkan mevcut. Biz, ülkemizin çeşitli yerlerinde uluslar arası anlamdaki, bu tip yarışmaların yapılabileceği mekanlar konusunda bir genel çalışmamız var. Dolayısıyla buradaki ileriye dönük çalışmalarımız, yaptığımız yatırımların aynı zamanda ulusal, hem de uluslar arası yarışmalara ev sahipliği yapabilecek durumda olmakla beraber yapılacak. Dolayısıyla sadece küçük bir ölçekli geçici veya sadece belli bir bölüme, belli bir ölçeğe hitap eden değil, aynı zamanda hem ulusal hem de uluslar arası yarışmalarında yapılabileceği bir yer olarak dizayn ediliyor.”
İktidarın, Türkiye’nin hiçbir yerine ayrıcalık yapmadığını vurgulayan Bakan Kılıç, “Ülkemizin her yerine biz eşit mesafedeyiz. Doğu batı, kuzey güney ayrımını ülkemizde düşünmeyen bir iktidarız. Ülkemizin her yerinde yapılabilecek en güzel tesislerimizi değerlendirmek üzere çalışıyoruz. Adıyaman’da bu tip bir tesisin hayata geçmesi bölgeye ciddi anlamda bir farklılık katacaktır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Gençlik ve sporun Çözüm Süreci’nin ana unsurlarından biri olduğunu vurgulayan Kılıç, “Sporun ve gençlik çalışmalarının doğal olarak Çözüm Süreci’nin içerisinde ana unsurlardan birisi olduğunu, yer tuttuğunu dile getirmiştik. Burada genç kardeşlerimizin ülkemizin her yerinden genç kardeşimizin kendilerini geliştirme bir araya gelme ve birlikte bazı şeyleri başarma, ulusal ve uluslar arası başarı elde etme şansı olduğu zaman zaten bunun doğrudan hem kardeşliğe hem birliğe katkısı olacaktır” şeklinde konuştu.
Bakan Kılıç, Adıyaman’da yapımı devam eden 2 bin 500 kişilik kapalı spor salonunu inceledikten sonra, okullar arası tenis turnuvasında dereceye giren sporculara madalyalarını verdi.