Konya’da, Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Çalıştayı farklı şehirlerden 35 akademisyen ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katılımıyla yapıldı.
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Çağdaş Aile Derneği ortaklığında AB hibesiyle yürüttüğü, “Öfke-Şiddet Diyalektiğinde Kadın Projesi” kapsamında, “Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Çalıştayı” yapıldı.
Konya Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen, Çağdaş Aile Derneği Başkanı Hüseyin Bulut ile Konya’dan ve Konya dışından çok sayıda akademisyen, sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katıldığı programda ilk olarak Proje Koordinatörü Nevzat Demirci yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
Bakanlığın Konya’da yaptığı çalışmaları anlatan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İzzet Güneş, kadına yönelik şiddetle ilgili toplumun bir bütün olarak mücadele etmesi gerektiğini belirterek, hiçbir şekilde şiddetin yok sayılmayarak durumla ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının anında müdahale etmesi, ortak hareket etmesi gerektiğini söyledi.
Necmettin Erbakan Rektör Yardımcısı Mehmet Emin Aydın ise, kadına yönelik şiddetin hukuki tedbirlerle çözülebilecek bir durum olmadığını, kültürel, geleneksel, sosyolojik ve psikolojik boyutları olduğunu söyledi. Aydın, konunun çözümüyle ilgili somut neticeler ortaya çıkaracak çalışmaların önemli olduğunu ifade etti.
“ÇALIŞTAY 4 BAŞLIKTA ELE ALINDI”
Farklı şehirlerden 35 akademisyen ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katılımıyla 4 ayrı salonda gerçekleşen çalıştayda, şiddet görmüş kadınlara yönelik iletişim stratejileri ve yeni hizmet sunumu modellerinin geliştirilmesi, kadına yönelik şiddet ile ilgili mücadelede Konya eylem planı, kadına yönelik şiddette STK’lar arasında ağ oluşturma önerileri ele alındı.