Samsun Haber - TFF 1. Lig'de 33. ve 34. hafta karşılaşmalarının aynı satte oynanması ile ilgili ilk kıvılcımı Samsunspor Kulübü yaktı. Süreç ile ilgili detaylar gün yüzüne çıkarken  Samsunpor Başkanı Erkurt Tutu'nun Geçlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ve federasyonun diğer yetkilileri ile görüşme yaptığı belirtildi. TFF'nin, 'maçlar aynı saatte oynanacak' kararında bu girişimlerin büyük rolü olduğu öğrenildi.

ERKURT TUTU DEVREDE
TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve federasyon yetkilileri ile görüşen Erkurt Tutu'ya ilk olarak, 'Bu zamana kadar maçlar hep böyle oynandı, saatlerin hiç değiştirilmedi' yanıtı verildi. Bunun üzerine Başkan Tutu'nun, "Doğru söylüyorsunuz ama lig hiçbir zaman bu atmosfere oynanmadı. Üstten 8 takım süper lige çıkmak için mücadele veriyor. Altta 8 takım küme düşmemek için mücadele veriyor. Yani şartlar değişik. Düşme tehlikesi yaşayan takımlardan bazıları iddiası olmayan veya son hafta puana ihtiyacı olamayacak takımlarla oynayacak. Herhangi bir şey ima etmek istemiyorum ama bu adil değil. O nedenle maçlar aynı saate alınmalı" dediği ifade edildi. 

BAKAN KILIÇ İLE DE GÖRÜŞTÜ
Erkut Tutu'nun daha sonra konuyu Bakan Çağatay Kılıç ile paylaştığı öğrenildi. Ardından ise TFF, maçların aynı saatte onanması yönünde karar aldı.

 

Samsunpor Sportif Direktörü Coşkun Zeren...

COŞKUN ZEREN: DOĞRUSU BUYDU
Öte yandan, Samsunpor Sportif Direktörü Coskun Zeren, TFF 1. Lig'de tüm maçların aynı saatte oynanması için yaptıkları başvuruya Türkiye Futbol Federasyonu tarafından olumlu cevap gelmesini değerlendirdi.  Göztepe ile yapacakları karşılaşmanın 14 Mayıs Pazar günü saat 17.00'de başlayacağını ifade eden Zeren, "Daha önce belirlenen programa göre Göztepe maçını cuma günü oynayacaktık. Ancak bizimle birlikte 7-8 takım daha karşılaşmaların aynı gün aynı saatte başlaması için Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurdu. Çünkü maçların tamamına yakını birbirini ilgilendiriyor. Federasyon başvurumuza olumlu cevap verdi. Doğrusu da buydu. 
Her takım için hakkaniyetli bir karar oldu" dedi.  

FİNAL GİBİ! 
Giresunspor maçının çok stresli geçtiğini fakat kazanmayı başardıklarını söyleyen Zeren, "Sıralamadaki yerimiz itibariyle stresli çıktığımız bir karşılaşma idi. Taraftarımızın müthiş desteği ve futbolcularımızın mücadelesi ile uzatma bölümlerinde de olsa bulduğumuz golle üç puan almayı başardık. Bu galibiyet bize rakiplerimiz karşısında avantaj kazandırdı. Fakat henüz hiçbir şey bitmiş değil. Son iki maçımız kaldı ve işi sıkı tutmaya devam etmek durumundayız. Herkes ince hesaplar yapıyor. Ligde önce Göztepe ardından ise Bandırmaspor ile karşılaşacağız. Göztepe maçı hem rakibimiz hem de bizim için final niteliğinde. İyi bir sonuçla döneceğimize inanıyorum" diye konuştu.