Şehitkamil Belediyesi ve Hayrat Vakfı, tüm vatandaşlara ücretsiz Osmanlıca kursu düzenleyerek, önemli bir eğitim ve kültür projesini hayata geçirdi. Ali Nacar Sosyal Tesisi’nde düzenlenen kursu ziyaret eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, kursiyerlere başarılar dileyerek, Osmanlıca eğitim kitapları dağıttı.
OSMANLICA KURSU YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR
Sosyal belediyecilik anlayışı ile eğitim ve dil öğrenimine büyük destek veren Şehitkamil Belediyesi, Hayrat Vakfı Gaziantep Temsilciliği ile iş birliği içerisinde, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı ücretsiz sertifikalı Osmanlıca dil kursunu başlattı. Osmanlıca kursunu ilk etapta Şehitkamil Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Sosyal Tesisi, Seyrantepe Sosyal Tesisi ve Ali Nacar Sosyal Tesisi’nde başlatan Şehitkamil Belediyesi, 15 yaşından büyük herkese Osmanlıca öğretiyor. Hayrat Vakfı’nda bulunan öğretmenler tarafından verilen kursa, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kursu ziyaret eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, kursiyerlere başarılar diledi. Osmanlıca dersini dinleyen Başkan Fadıloğlu, daha sonra kursiyerlere, Osmanlıca eğitim kitabı hediye etti. Haftada iki gün verilecek olan kurs sonunda, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı ücretsiz sertifika verilecek.
"3 NOKTADA OSMANLICA KURSLARIMIZ DEVAM EDİYOR"
Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, tüm kursiyerlere Osmanlıca kitapları dağıttıklarını belirterek, “Öncelikle Hayrat Vakfı’ndan gelen öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Onların sayesinde bu kursları veriyoruz. Diğer taraftan öğrencilerimizin Osmanlıca eğitim kitabının temini söz konusuydu. Aynı zamanda yazmayla ve onların alfabesiyle ilgili bir çalışma gerekiyordu. Birinci kurda 4 setten oluşan kitapları bugün arkadaşlarımıza takdim ettik. Sağ olsun, hocalarımızın bilgisi ve öğrencilerimizin de bu konuya ilgisi sayesinde, güzel ve olumlu sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Tabi imkanlar dahilinde sosyal tesislerimizi, akşamları da Osmanlıca kursu eğitimi için kullanıyoruz. Bildiğiniz üzere gündüzleri bayanlara ve gençlere yönelik yapmış olduğumuz çalışmalar, akşamları da 3 noktada hem bay hem bayan yetişkinlere yönelik devam ediyor. Talepler doğrultusunda yeni yerlerde kurslar açmak için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Ben tüm kursa katılan arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum” dedi.
"BÖYLE BİR ATILIMIN YAPILMASI BİZLERİ ZİYADESİYLE MUTLU ETTİ"
Kursiyerler ise, “Osmanlıca aslında Türkçenin Arapça yazılma halidir. Osmanlıca dediğimiz olay aslında budur. Bu olayı biliyor muyuz? Bir çoğumuz maalesef bilmiyoruz. Ülkemizin ne yazık ki çok küçük bir kısmı biliyor. Önemli olan bunu öğretmek ve halka yaymaktır. Ortada tam 623 yıllık bir tarih, medeniyet, kültür var. Ortada 623 yıllık bir çınar var. Aslında bizim o çınarı bilmemiz lazım. Osmanlıca dilini eskiden beridir öğrenmek istiyorduk. Çünkü geçmişimiz, tarihimiz Osmanlıca yazılmış. Eskiyle ilgili hiçbir bilgiye sahip değildik. Böyle bir atılımın yapılması bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Çünkü elimizde eski yazı ve eserler olmasına rağmen okuyamıyoruz. İnsanın tarihini ve geçmişini bilmemesi çok kötü bir durumdur. Dolayısıyla bu kursu açan Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na ve bize bu eğitimleri veren Hayrat Vakfı hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Sağ olsun başkanımız bugün kitaplarımızı da bizlere ücretsiz olarak takdim etti. Kendisine sonsuz teşekkür ediyoruz. İnşallah bu tür eğitimlerin devamı da gelir diye ümit ediyoruz” diye konuştular.