ARTVİN (AA) - Kahvecioğlu Vakfı Başkanı Sıtkı Kahvecioğlu tarafından yaptırılan ve kaidesiyle 35 metre yüksekliğindeki Atatürk heykelinin bulunduğu Atatepe ile Artvin Kalesi'nin turizme kazandırılması amacıyla toplantı düzenlendi.

Vali Kemal Cirit başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Vali Yardımcısı Hasan Ongu, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Dilberoğlu, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Tüfekçioğlu, AK Parti İl Başkanı Erkan Balta, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Murat Cavunt, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Yazıcı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş ile Defterdar Zeki Aydoğan katıldı.

Yaklaşık 1,5 saat süren toplantıda, dünyanın en büyük Atatürk heykelinin bulunduğu alanın Atatepe Mesire Alanı ilan edilerek halkın hizmetine açılması amacıyla Vali Cirit'in girişimleriyle geliştirilen proje üzerinde görüş ve öneriler alındı. Ayrıca şehir girişinde bulunan tarihi Artvin Kalesi'nin restore edilerek halka açılması konusu görüşüldü.

Vali Cirit, burada yaptığı konuşmada, kentin geleceğinin turizmle şekilleneceğini belirterek, Valilik olarak bu yönde çeşitli proje ve tanıtımlar üzerinde yoğun çalışma içerisinde olduklarını söyledi.

Cirit, gerek Atatepe gerekse Artvin Kalesi'nin Artvin'in tanıtımına önemli katkı sağlayacağına inandığını da kaydetti.