Özgür ALTUNCU - Taner YENER/İSTANBUL, () BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen Küresel Göç Forumu'na katıldı. Forumdan sonra Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu AB Komiseri Dimitris Avramopulos'u kabul eden Davutoğlu, Kongre Merkezi'nden ayrılırken kendisine İstanbul Valisi Vasip Şahin eşlik etti. Bu sırada, Kongre Merkezi'ndeki yürüyen merdivenler görevli tarafından Başbakan'a göre ayarlandı. Biri aşağı, biri yukarı yönlü hareket eden yürüyen merdivenin her ikisi de inişe göre düzenlendi. Davutoğlu, ters yöne çevrilen yürüyen merdivenle aşağıya indi.
Bu arada, Başbakan Davutoğlu Kongre Merkezi'nden ayrılırken, adını vermek istemeyen bir kişi kendisiyle konuşmak istedi. Araya giren danışmanlar gerekli notu aldıklarını ve Başbakan'a ileteceklerini söyledi.

ÖZEL RÖPORTAJ VERDİ
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nden ayrılmadan önce, İngiliz Haber Ajansı Reuters'e özel röportaj verdi. Davutoğlu'nun daha sonra özel ziyaretler gerçekleştirmek için Anadolu yakasına geçtiği bilgisi verildi.

(FOTOĞRAF)