Ramazan Eğri / İstanbul,() KADIKÖY'de dün gece laf atma yüzünden çıktığı iddia edilen tartışma sonrası saldırıya uğrayan 4 kişiden engelli öğretmeni Bahadır Grammeşin kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Grammeşin'in öldürüldüğü yerde cinayet protesto edildi. Polis olayla ilgili çevrede bulunan güvenlik kameralarını incelemeye alırken 6 şüpheli ise gözaltına alındı.

Olay dün gece yarısı saat 00.00 sıralarında Kadıköy Osmanağa Mahallesi, Mühürdar Caddesi üzerinde meydana geldi. Özel bir engelli okulunda öğretmenlik yapan Bahadır Grammeşin(31) ve 6 arkadaşı iddiaya göre eğlence dönüşü cadde kenarında sohbet ederken bir grup tarafından yanlarındaki kadın arkadaşlarına laf atıldı. Bunun üzerine kısa süreli tartışma çıktı.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU



Bir süre sonra olayın olduğu yerin yakınında bulunan bardan çıkan eli bıçak ve palalı 10-15 kişilik bir grup Bahadır Grammeşin ve arkadaşlarının üzerine saldırdı, çıkan olayda 4 kişi yaralandı. Yaralılar Haydar paşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayda ağır yaralanan öğretmen Bahadır Grammeşin ise Siyami Ersek Kalp ve Damar Hastanesi'ne kaldırıldı. Grammeşin tedavi gördüğü hastanede öğle saatlerinde hayatını kaybetti. Olayın ardından Grammeşin'in öldürülmesini protesto etmek isteyen yaklaşık 500 kişi olayın olduğu yerde protesto eyleminde bulundu. Grammeşin'in arkadaşları eylem sırasında gözyaşlarına boğuldu. Eylem devam ederken yol verme tartışması yüzünden kısa süreli bir arbede de yaşandı.

"BU CİNAYETİN PEŞİNİ ASLA BIRAKMAYACAĞIZ"



Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı Alper Taş da, "Yaşam doluydu daha çok şey yaşayacaktı. 31 yaşında bu genç kardeşimizi çeteler katletti. Bu ölümü kabul etmiyoruz. Bu memlekette kadınların taciz edilmediği geceleri 24 saat özgürce yaşayacağı bir memleketi kuracağız arkadaşlar. Bu cinayetin peşini asla bırakmayacağız. Toplumsal, siyasi ve hukuki manada sadece Bahadır arkadaşımız değil, Nuh Köklü kardeşimizin de hesabının her düzeyde sorulması için elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz" dedi.

"SATIRLARLA, PALALARLA ÜSTÜMÜZE GELMEYE BAŞLADILAR"



Cinayet sırasında Bahadır Grammeşin'in yanında bulunan arkadaşı Deniz İhsan Taşdelen olayı şöyle anlattı: “Biz 6 arkadaş kilise meydanında otururken önce arkadaşlarımıza laf attılar sonra bizde olaya müdahil olduk biz kalkıp olay yerinden ayrılmak üzereyken 10-15 kişilik bir grup çıktı ellerinde sopa vardı. Onları geri püskürttük. 2 dakika sonra döner bıçaklrıyla, satırlarla, palalarla üstümüze gelmeye başladılar. Bir arkadaşımız bıçaklandı. Hemen sonrasında da bahadır Ağabeyi kasığından bıçakladılar. Yerde yatıyordu zaten. Hastaneye götürdük, biz de oraya gittik. Ama Bahadır Ağabey kurtulamadı"

CİNAYET İLİŞKİN 6 KİŞİ GÖZALTINDA



Cenaze hastaneden alınıp Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Cenazenin yarın Edirne'de ikindi namazını mütakiben toprağa verileceği öğrenildi. Polis olayla ilgili çevrede bulunan güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Olayla ilgili 6 şüpheli ise gözaltına alındı.

(FOTOĞRAFLI)