ABD’li Otis Johnson, bir polis memurunu öldürmeye teşebbüs etmekten 1975 yılında tam 44 yıl hapse mahkum edildi. Johnson, hapse girdiğinde 25 yaşındaydı. Sözcü'nün haberine göre talihsiz adam, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında, 69 yaşında 44 yıllık cezasını genel bir afla 40 yılda tamamlayarak hapisten çıktı ancak bıraktığındaki dünya ile şu an karşılaştığı dünya birbirinden tamamen farklıydı.

‘İNSANLAR CIA AJANI GİBİ GÖRÜNÜYOR’
Al Jazeera kanalı, 1970'li yıllarda hapse giren Otis Johnson ile ilginç bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşi için New York’un ünlü Times Meydanı’na gelen Johnson’un ilk tepkileri şunlar oldu: “İnsanlar kulaklarında kablolar ile dolaşıp müzik dinliyorlar. Hepsi tıpkı birer CIA ajanı gibi görünüyor. Yayalar telefonda konuşurken nereye gittiklerine bakmadan yürüyor. Neon ışıklı bilbordlar vitrinleri süslüyor.” Johnson’un söyledikleri, insan ömrü için uzun insanlık tarihi için oldukça kısa bir süre içerisinde değişen teknolojinin ve teknolojik gelişmelerin günlük hayatımıza yansımalarını görmek bakımından oldukça ilgi çekici.

DİSTOPYA GERÇEK OLDU’
Adeta bir ‘bilişim devrimi’ yaşanan yıllarda 40 yıl hapiste bulunan Johnson, yepyeni bir dünyaya gelmiş gibi görünüyor.
Times Meydanı’nda konuşan Johnson, “daha önce hiç böyle şeyler görmediğini” dile getiriyor. 40 yıl sonra yepyeni bir dünyaya geri dönen Jonhson, bir ‘distopyaya’ geldiğini, herkesin birer CIA ajanı gibi kulaklarında kablolarla sokaklarda dolaştığını söylüyor.

Ülke HABER