Mustafa BAYER/İHSANİYE (Afyonkarahisar), () - AFYONKARAHİSAR'ın İhsaniye İlçesi'nde bu yıl ilki düzenlenen 'Frig Vadisi Rahvan At Yarışları' renkli görüntülere sahne oldu. 120 yarışçının atlarıyla katıldığı yarışları 3 bine yakın kişi izledi.
Afyonkarahisar'ın İhsaniye Belediyesi ile Kayıhan Belde Belediyesi tarafından Geleneksel Spor Dalları Federasyonu'nun desteğiyle Frig Vadisi 1'inci Rahvan At Yarışları düzenlendi. Frig Vadisi sınırları içindeki Kayıhan Beldesi'nde yapılan yarışmaya, 20 ilden 120 yarışçı atlarıyla katıldı. 5 kategoride gerçekleşen yarışları İhsaniye Kaymakamı Hamit Bağlama, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, İhsaniye Belediye Başkanı MHP'li Şaban Çabuk, Kayıhan Belediye Başkanı MHP'li Ömer Şahin ve 3 bine yakın yarış sever izledi.
İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çabuk, yarışmayı 2 bin 700 yıllık Frig Vadisi içerisinde düzenlediklerini aktardı. Hem tarihi değere sahip bölgeleri hem de ata sporunu tanıtmak istediklerini vurgulayan Başkan Çabuk, Rahvan Yarışları'nın çok fazla bilinmediğini kaydetti. Başkan Çabuk, "Orta Asya'dan gelen Türklerin bu bölgelerde yaşarken atlarıyla geliştirdikleri bir yürüyüş şeklidir. Burada yaklaşık 11 yıl önce düzenlenmiş. Tekrardan bize yapmak nasip oldu. Şu ana kadar 120'ye yakın atlı katıldı" dedi.
Yarışlara katılanlar dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti. Yarışların yapıldığı alanda jandarma geniş güvenlik önlemi aldı. Yarışların yapılacağı alan özel köpekle arandı. Yarışmada, 'Baş at' kategorisinde itirazlar olması nedeniyle sonucun daha sonra açıklanacağı belirtildi. 'Büyük Orta' ve 'Üçlü Tay'da Mustafa Küçük Meral, 'Küçük Orta'da Halil İbrahim Aktürk ve 'Dörtlü Tay'da ise Ömer Özpekhan atıyla birinciliği kazandı. Dereceye girenlere kupaları protokol üyeleri tarafından verildi.

FOTOĞRAFLI