Mamak Belediyesi yoğun kar yağışıyla birlikte herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için tedbiri elden bırakmadı. Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan “Acil Müdahale Timleri” kar ve buzlanmaya karşı ekiplerini bölgeye sevketti. Mamak’ın engebeli bir arazi yapısı üzerinde bulunması nedeniyle bölgede çalışan ekipler kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle gece sıcaklığın eksilere düşmesi nedeniyle yollara ve kaldırımlara özel ilgi gösterildi. Ekipler buzlanmaya karşı 24 saat mesai yapıyor. Kış şartlarının hayatı olumsuz etkilememesi için titiz bir çalışma yürüttüklerini belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; “65 mahallemiz, 354 cadde, 4702 sokak ve 29 bulvarda çalışmalarımız aralıksız devam ediyor” dedi.
KALDIRIMLARDA GÜVENLİ GEÇİŞ
13 adet elden tuzlama aracı, 1 adet tuzlama kamyonu, 2 adet hem önden hem arkadan tuzlama, 5 greyder, 12 adet önden küremeli traktör kepçe ile müdahalenin yanı sıra ekipler yeni alınan kar küreme araçları ile kaldırımlardaki karları temizleyerek buzlanmayı önlüyor.
VATANDAŞLAR UYARILDI
Karla mücadele ekiplerinin çalışmalarını kolaylaştırmak için vatandaşların da duyarlı olmaları gerektiğini belirten Akgül, “Belediyemizin almış olduğu tedbirlerin yanı sıra vatandaşlarımız da karlı havada toplu ulaşım araçlarını tercih etmeli, kendi araçlarını da yağışlı havaya karşı hazırlıklı tutmalıdır” dedi.
KRİZ MASASI OLUŞTURULDU
Çalışmalarda öncelik ana caddelere veriliyor. Eğitimin aksamaması, öğrencilerin ve velilerin mağdur olmaması için ise okullara yakın cadde ve sokaklar da öncelikli yerler arasına alındı. Ana arterleri temizleyen ekipler, otobüs güzergâhlarını ulaşıma açık hale getirdi. Kepçe ve greyderlerle karlar temizlenirken bir yandan da buzlanmanın önlenmesi için tuz atma çalışmaları yapılıyor. Mamak Belediyesi vatandaşların şikâyetlerini iletebilmeleri için kriz masası da oluşturdu. Vatandaşlar 550 71 84 ve 444 0 149 numaralı telefonu arayarak oluşan olumsuz durumları bildiriyor.