İZMİR'de doğuştan bedensel engelli, 19 yaşındaki Büşra Ün, yaşama küsmeyip başladığı teniste elde ettiği önemli başarılara yenilerini ekledi. Romanya'da düzenlenen, Bucharest Open finalinde, seri başı sporcuyu yenen Ün, dünya 47'nciliğine yükseldi. En büyük hayali olan olimpiyatlara katılması için 15 sıra daha yükselmesi gereken Büşra Ün, bunu gerçekleştirmek için gece- gündüz çalıştığını söyledi.
Doğuştan rahatsızlığı bulunan Büşra Ün, iyileşmesi için 2 yaşına kadar geçirdiği ameliyatlara rağmen belinden aşağısı engelli kaldı. Engeline rağmen eğitim hayatında başarı gösteren ve tekerlekli sandalye kullanmak zorunda kalan Büşra, 2009 yılında, daha iyi vakit geçirme adına masa tenisi oynamak için kursa başladı. Büşra, kursa devam ettiği sıralarda, yönlendirmelerle tenise de başladı.
HOBİYDİ, MİLLİ SPORCU OLDU
Sadece iyi bir sosyal yaşam için tercih yapan Büşra Ün'ün büyük sevgiyle bağlandığı tenis, vazgeçilmezi oldu. Sürekli yaptığı antrenmanlar sonrasında teniste, Türkiye'de katıldığı yarışmalarda da önemli başarılar elde etti. Büşra, bunun ödülü olarak, Paralimpik Milli Takımı’na seçildi. 18 yaş altı junior kategorisinde dünya sıralamasında 3’üncü sıraya kadar yükselen Büşra Ün, 18 yaşına girdikten sonra ise artık yetişkinlerde mücadele etmeye başladı. Buradaki başarılarıyla da dünya sıralamasında 30’uncu sıraya kadar yükseldi. Ancak ailesinin ekonomik durumu iyi olmayan, yeterli sponsor desteği de bulamayan Büşra, uluslararası müsabakalara çıkamadığı için 69’uncu sıraya kadar geriledi. Büşra’nın ülkesi adına başarı elde etmek için sponsora ihtiyacı olduğunu açıklamasının ardından, Sigorta Shop firması, onun sponsoru oldu. Sponsorluk anlaşması da sigorta şirketinin İzmir’in Karşıyaka İlçesi’ndeki Girne acentesi Barış Yılmaz ile imzalandı.
BAŞARILAR GELDİ
Destekle birlikte Büşra, çeşitli ülkelerdeki turnuvalarda peşpeşe başarılar elde etmeye başladı. Tek hayali 2016 yılının Mayıs ayında Rio'da yapılacak olimpiyatlara katılmak olan Büşra, kurallar gereği dünya 32'nciliğine yükselmesi gerektiği için çalışmalarını hızlandırdı. Bir yandan antrenmanlarını aksatmaya Büşra, diğer yandan da çeşitli ülkelerdeki turnuvalarda ter döktü. Son olarak geçen 10 - 12 Temmuz tarihlerinde Ukrayna'da düzenlenen Kharkov Open Turnuvası'nda teklerde ve çiftlerde birinci olan Büşra Ün, 17 - 19 Temmuz'da Macaristan'daki Return Cup Turnuvası'nda da, teklerde şampiyon oldu.
BİR ŞAMPİYONLUKTA ROMANYA'DA
Başarılara doymayan Büşra Ün, 28 - 30 Ağustos tarihleri arasında Romanya'daki Bucharest Open turnuvasına ise, 2'nci seri başı olarak katıldı. Birinci seri başı olan sporcuyu yenen Büşra, hayaline 5 basamak daha yaklaştı. Olimpiyatlara katılması için 32'nciliğe kadar yükselmesi gereken Büşra'nın, bunu gerçekleştirmesi için 15 sıra kaldı. Bir yıldan az bir sürede turnuvalarda başarı elde edip bu sıraya yükseleceğine inandığını söyleylen Büşra Ün, "En büyük hayalim, ülkemi dünyanın bütün ülkelerinden sporcuların geleceği olumpiyatlarda temsil etmek. Ardından da tabi ki bayrağımızı göndere çektirmek. Bunun için bana destek olanlarla geceli gündüzlü çabalıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI