Kastamonu Güven Tur Başkanı Yusuf Öz, Kastamonu’da etkili olan kar yağışı nedeniyle öğrenci taşına servisçilerin gereken tedbirleri aldığını söyledi.
Başkan Öz, Kastamonu’da yoğun kar yağışı sonrası oluşan olumsuzlukları servisçiler olarak en aza indirmek için gayret gösterdiklerini belirtti. Söz konusu öğrenci olduğunda daha hassas davrandıklarını ifade eden Başkan Öz, okulların tatil edilmesiyle birlikte trafik açısından bir sorununun olmadığını belirterek, bu kapsamda öğrenci taşımacılığı yapan servisçilerin il genelinde araçlarına gereken basımı yaptırdığına söyledi.
Kastamonu’da kış mevsiminin oldukça ağırlaştığını anlatan Başkan Öz, “Öğrenci taşımacılığında tedbiri elden bırakmamak gerekiyor. Bu yüzden var gücümüzle buna gayret ediyoruz” dedi.
Kış ayında araç kullanmanın çok zor olduğunu vurgulayan Başkan Öz, söz konusu öğrenci taşımacılığı olunca işlerinin daha da zorlaştığını ifade ederek, mevsimin yaşattığı zorluklara rağmen olası her türlü duruma hazır olduklarını kaydetti.
“KIŞ AYI KAZA AYI OLMASIN”
Ağır kış şartlarında yola çıkacak sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyaran Kastamonu Güven Tur Başkanı Yusuf Öz, “Kış mevsimi Kastamonu il genelinde oldukça sert geçiyor ve tedbiri elden bırakmamız gerekiyor. Sabah maalesef üzücü bir kaza yaşandı. Karabük’te, kar ve buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak tünel girişine çarpıp devrilen öğrenci servisinde 1 öğrencimiz hayatını kaybederken, 18 öğrencimiz ile sürücümüz ise yaralandı. İnşallah bu tür kazalar ülkemizde bir daha yaşanmaz. Gerek ilimizde ve gerekse ülkemiz genelinde yaşanan trafik kazaları, ülkemizin bir gerçeği olmamalıdır. Burada özellikle kış mevsiminde yaşanan trafik kazaları mal ve can kayıplarına ciddi manada yol açıyor. Bu ülkemiz için çok ciddi bir sorun haline geldi. Trafik kazalarına en büyük etken insan faktörüdür. Hiç kimse yola ve günümüz araçlarına bahane veremez. Burada insanlarımızın istek ve arzularına karşı hareket etmek zorunda olduğumuza inanıyorum. Trafiğin bir yaşam tarzı olduğuna inanıyorum. Ama maalesef, sadece emniyet, karayolları ve belediye tedbirleriyle bunun önüne geçilmesi mümkün değil. Halkımızın ve ülkemizin insanlarının da bu konuda duyarlı olmak zorundalar. Kural ne ise, onu yapmak zorundayız. Dünyada belki de bizim ülkemiz gibi, kendi canı ve malı için ceza yiyen insanlar yoktur. Yediğimiz cezalara rağmen vatandaşlarımız bazen kurallara uymamak için ayak diretiyor. Bu yüzden önce bizler, tedbirimizi alacağız. Trafikte kurallara uyacağız” diye konuştu.
“GÜVENTUR OLARAK TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAYACAĞIZ”
Güven Tur ailesi olarak taşıdıkları emanetin farkında olduklarını aktaran Başkan Yusuf Öz, “Kooperatifimize bağlı 300 servis aracımız ile çocuklarımız yarınlara taşıyoruz. Bütün araçlarımıza çetin geçen kış şartları için uyarılarda bulunduk. Bütün araçlarımızın her gün bakımlarının yapılması için telkinlerde bulunuyoruz. Sabah 07.30’da bütün servis şoförlerimize SMS ile bilgilendirme yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Bizler Güven Tur olarak tedbiri elden bırakmayacağız. Trafikte ihmale yer yoktur. Biz hiç kaza yapmayacağız diye çok iddialı bir açıklama yapmıyoruz ancak kazaların yaşanmaması için gösterilmesi gereken en üst düzeydeki hassasiyeti de gösteriyoruz. Özellikle taşımalı eğitim ile merkez köylerden şehir merkezine gelmek zorunda olan servis araçlarımız kimi zaman zorlanıyor. Çünkü özellikle köy ve mezralardaki kar yığınlarına devletimizin gerekli kurumları hemen yetişemiyor. Bu durumda köylerden servis taşımacılığı yapan şoförlerimiz daha da dikkatli olmak zorundalar. Biz ne kadar telkinde bulunursak bulunalım şoförlerimiz duyarsız olursa yaşanabilecek kazaların önüne geçemeyiz. Bu yüzden okulların da tatil olduğu bu günlerde servis şoförlerimize eğitimler veriyoruz. Biliyoruz ki kış ayı dert ayı, bazen de kaza ayı. Meteoroloji Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamalara göre hava durumunda aşırı buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor. Bu sebeple servis taşımacılığı yapan arkadaşlarımıza tekrardan sesleniyorum. Araçlarınızın bakımlarını lütfen ihmal etmeyin. Her tülü olasılığı düşünerek aracınızda bulundurulması gereken malzemeleri mutlaka bulundurun. Kazalar bazen tedbirsizlikten değil ihmalkârlıktan meydana geliyor. Taşıdığınız çocuklarımızı düşünerek daha duyarlı hareket edin” diye konuştu.
Öğrenci taşımacılığı yapan servislere yönelik denetimlerini kış ayında daha da arttıracaklarını ifade eden Yusuf Öz, tüm servisçi esnafına ve şoför camiasına kış ayını kazasız bir şekilde geçirme temennisinde bulundu.