ORDU (AA) - Fatsa ilçesinde, engelli öğrencilerin yüzme öğrenebilmesi için "Yüzebilmem İçin Bana Elini Uzat Projesi" başlatıldı.

Fatsa Sami Yücel Eğitim İş Uygulama Okulu tarafından başlatılan ve Fatsa Kaymakamlığı tarafından desteklenen proje kapsamında Fatsa Belediyesi Spor Kompleksi’nde tören düzenlendi.

Törene, Kaymakam Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Eroğlu, Fatsa Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Ethem Öztürk, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Kaymakam Yapıcı, "Toplumda güçsüzler ve güçlüler olarak iki türlü insan var. Güçsüzleri güçlüler kadar güçlü yapmak için sosyal devlet vardır. Sosyal devletin bir numaralı amacı güçsüz olan vatandaşlarımızı güçlülerin seviyesine getirmektir. Bu amaçla devletimizin son 10 yıl içerisinde almış olduğu tedbirler çok fazla. Türkiye bu sayede gelişmiş ülkeler arasında yerini alıyor.  Özellikle özel çocuklarımız için alınan tedbirler, çıkarılan yasalar, gelişmiş ülkeler seviyesine gelmesini sağladı” dedi.

Proje Koordinatörü Ali Haydaroğlu, uygulamanın Karadeniz Bölgesi'nde ilk olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Özel öğrencilerimizin fiziksel ruhsal ve sosyal gelişimlerine katkı sağlayacağını düşündüğümüz proje kapsamında hayatında deniz ya da havuz gibi yerlerle hiç tanışmamış öğrencilerimize yüzme öğreteceğiz. Böylece öğrencilerimizin rehabilitasyonuna katkı sağlamayı ve öğrencilerimizde ‘ben de başarabilirim’ duygusunu geliştirmeyi amaçlıyoruz. Proje toplam 14 hafta sürecek ve 8 -12 yaş arası 15 öğrencimize 4 yüzme antrenörü eğitim verecek. Proje sonunda kendine ö zgüveni gelmiş öğrenciler yetiştirmeyi planlıyoruz. Biz eğitimciler, veliler ve öğrenciler olarak 4 duvar arasında olmaktansa bu tür projeler ve faaliyetlerle toplumun içerisinde olmak istiyoruz.”

Başkan Yardımcısı Eroğlu da yaptığı konuşmada, şunları dile getirdi:

“Böyle bir projenin Karadeniz’in göz bebeği olan tesisimizde gerçekleşmesinden çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Tesisimiz açıldığından bugüne kadar 80 bin kişiye ev sahipliği yapmıştır ama en güzel ev sahipliğini de inşallah bu proje ile bundan sonra yapacaktır çünkü bu güzel kardeşlerimizin yüzme öğrenmesine bir imkan sağlanacaktır. İnşallah sadece 15 değil bütün engelli çocuklarımız da bu proje gibi yüzmeyi öğrenir. Biz de Fatsa Belediyesi olarak bundan sonra bu tür projelerin içerisinde yer almaya devam edeceğiz. İnşallah hayırlara vesile olur."