Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi geleneksel hale getirdiği ‘Dişe Diş Araştırma Günü’ etkinliğinin 2.’sini düzenledi.
ÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. H. Oğuz Yoldaş, Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler ile Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Dt İzzettin Çamurdan ve Dt. Nevin Kilecioğlu’nun yanı sıra akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri bir yıl boyunca diş hekimliği alanında yaptıkları araştırma ve inceleme konularını sundu.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan ÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. H. Oğuz Yoldaş, 20 öğrencinin 6 proje ile katıldığı, ‘Dişe Diş Araştırma Günü’ etkinliklerini gelenekselleştirmek istediklerini söyledi.
Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler ise yaptığı konuşmada, Teknolojinin bu kadar hızlı geliştiği bir ortamda mezuniyet sonrası sürekli diş hekimliği eğitiminin zorunlu hale getirilmesi gerekir. Biz bunu Adana Diş Hekimleri Odası olarak her gittiğimiz yerde söylüyoruz. Projelerinizin bulunduğu kitapçıklara baktım. Gerçekten beklemediğim güzellikte. Başarılı buldum. Çok memnun oldum. Hepinizi kutluyor ve başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.
Dekan Yardımcısı Prof. Dr. H. Oğuz Yoldaş, Doç. Dr. Aslıhan Uzel ve Doç. Dr. Emre Benlidayı’nın jüri olarak birinci seçtiği iki projenin belirlemesinin ardından Dt. Fatih Güler’in maddi desteği zarf içerisinde birinci seçilen proje sahipleri Sultan Yıldız, Reyhan Ece Yalçınkaya ve Ali Cem Ulubey’e diğer birinci seçilen proje sahipleri Sevilay Buğlu, Berna Tuna, Gamze Işık, H. Kübra Tansu, Eda Özdemir ve Nazmiye Bilir’e Prof. Dr. H. Oğuz Yoldaş takdim etti.