Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt ile Orhan Kırcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Atakum ve Canik İlçe Başkanlıklarındaki parti üyelerine teşekkür ziyaretinde bulundu.
Bakan Kılıç ve beraberindekiler ilk olarak Bafra ve Alaçam ilçelerindeki parti üyeleriyle bir araya geldi. Bakan Kılıç, daha sonra Yakakent, 19 Mayıs ve Atakum programlarını iptal ederek Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Sadık Aparangil’in cenazesine katılmak üzere Sinop’a gitti. Şehit cenazesinden Bakan Kılıç ve beraberindekiler Canik ilçesindeki partililerle bir araya geldi.
İlk olarak AK Parti Canik İlçe Başkanı Erdal Eler, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel'in partililere seslenmesinin ardından AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Hasan Basri Kurt, Fuat Köktaş ve Ahmet Demircan da parti üyelerine teşekkür ettiler.

“BU SİYASİ BAŞARI TÜRK HALKININ BAŞARISIDIR”
Daha sonra partililere teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “1 Kasım seçimlerinin Türkiye Cumhuriyeti parlamenter demokrasinin siyasi tarihinde bir siyasi partinin 1950-1960 arasında elde edebilecek en yüksek halkın teveccühü oluştuğu bir büyük siyasi başarıdır. Bu başarı kurucu genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere başbakanımız Ahmet Davutoğlu, bakanlarımız, milletvekillerimiz, yani bir siyasi teşkilat piramidinin tepesinden tabanına kadar olan her kademedeki insanımızın katkısıyla olmuştur. Bu siyasi başarı Türk halkının başarısıdır. Türk halkının aslında AK Partili olmayanların da başarısıdır. AK Partili olmayan, bugüne kadar AK Parti'ye hiç oy vermemiz ve vermeyi de niyet etmemiş unsurlar da 1 Kasım’da AK Parti'ye kendini oy vermek zorunda hissetmiştir. Çünkü Türkiye’yi içinde bulunduğu bu türbülanstan ve içinde bulunduğu bu fırtınalı denizden, hedefe götürebileceğine inandığı bu yönetimi AK Parti teşkilatlarının yapabileceğine Türk halkı inanmıştır” dedi.
KARAASLAN: “ZAFERDEN ÇIKANLAR YORGUN OLMAZLAR”
Seçimlerden zaferle çıktıklarını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “Biz öyle bir milletiz ki, tehlike hissettiğimiz anda, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarında olduğu gibi hepimiz kenetlenmeyi çok iyi biliyoruz. 1 Kasım’da da o gerçekleşti. Çünkü 7 Haziran sonrası ‘acaba bir hükümet boşluğu yaşanır mı?’, ‘acaba buradan bir yönetim boşluğu doğar mı?’, ‘acaba biz burada devreye girebilir miyiz?’ diye umut edenler eş zamanlı olarak düğmeye bastılar ve terörü bu ülkede tekrar hortlatmaya çalıştılar. Bu dönemde çok canımızı yitirdik. Geldiğimiz noktada bizim halkımız yine milletine ve ülkesine karşı bir tehdit hissetti ve bu seçimde kenetlendi. İşte yüzde 49.5’in altındaki sır budur. Türk milleti her zaman doğru karar vermiştir. Her şey önce hayal kurmakla başlar, inanmakla başlar. İnanıp onun için dua etmekle başlar. Biz ne kadar çalışsak da, bizi gönülden destekleyen dualar olmasaydı bugün bu başarıyı elde etmemiz mümkün olmazdı. Zaferden çıkanlar yorgun olmazlar. Her ne kadar bir seçim atlatmış olsak da biz bu seçimden zaferle çıktık. Daha da zinde bir şekilde çıktık” diye konuştu.

“ELİMİZDEKİ NİMETİ İYİ BİLECEĞİZ”
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Biz bu başarı ile övünüyoruz, gurur duyuyoruz ama biz milletimize daha çok hizmet edebilmek için bu yoldayız. Milletimiz bize bu sorumluluğu ve görevi verdi. İnşallah milletimizin bize vermiş olduğu bu görevi, bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmek için gece-gündüz demeden çalışacağız. Elimizdeki nimeti iyi bileceğiz. Bu nimet millete hizmet etmedir. Rabbim bize 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize yürüme gücünü vermiştir. Milletimiz bize bu sorumluluğu yüklemiştir. Biz bu sorumlulukla hareket edeceğiz. Dolayısıyla yerel yönetimlerimizde, merkezi yönetimlerimizde bir ve beraber olarak, üzerimize bu sorumluluğun neler getirdiğini bilerek bu yolumuza devam edeceğiz. Bizden çok farklı noktalarda herkesin beklentileri var. Bu seçimin sonucunda tüm Türkiye kazanmıştır. Çünkü biz 78 milyon vatandaşımıza eşit şekilde hizmet etmeyi ve bu anlamda Türkiye Cumhuriyeti devletini ekonomisini dünyada ilk 10 devleti arasına sokmak için çalışacağız. Biz yolculuğumuz, hizmet aşkımız, bizim kardeşliğimiz ve beraberliğimiz makamlarla değildir” şeklinde konuştu.