Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Atletizmi Geliştirme Projesi İl Birinciliği Yarışması düzenlendi.
Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından il ve ilçelerde düzenlenen yarışmalarda ilk dörde giren sporcular, 15 Nisan Çarşamba günü Hakkari merkeze bağlı Erziki ve Ördekli köyü yolu güzergahında yarıştı. İl ve ilçelerden yarışmaya küçük kızlar ve erkekler ile yıldız kızlar ve erkekler kategorilerinde toplam 136 sporcu katıldı. Oldukça çekişmeli geçen yarışlarda dereceye giren sporcuların ileriki bir tarihte Van ilinde düzenlenecek olan Atletizmi Geliştirme Projesi Bölge Şampiyonası’na katılacakları belirtildi.
Jandarmanın aldığı güvenlik önlemleri ile ilk yardım ambulanslarının hazır bekletildiği yarışmalarda, askerler çocuklarla fotoğraf çektirirken, çocukların yüzündeki sevinç ve heyecan ise gözlerden kaçmadı.
Konuyla ilgili konuşan Atletizm Antrenörü Sacit Keskin, Erziki ve Ördekli yol güzergâhında atletizm yarışması düzenlediklerini ifade ederek yarışmanın renkli geçtiğini söyledi. Keskin, "Bu güzel ortamda çocuklarla spor yaptığımız için mutluyuz, emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.
Yarışmanın sonunda ise dereceye giren sporculara ödül verildi.