TRABZON (AA) - TOBB Trabzon Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Tayfun Özlü ve kurul üyeleri, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ü ziyaret etti.

Öz, ziyarette yaptığı konuşmada, Trabzon'un girişimcilik ruhu yüksek bir şehir olduğunu dile getirerek, bu ruhun devamı için genç girişimciler kurulunun ve çalışmalarının önemli olduğunu ifade etti.

Kurul üyelerinin ticarette, sanayide, bölgenin kalkınmasında önemli hizmetler vermiş ailelerin, şirketlerin, ekonomik güce sahip Trabzonluların ikinci ve üçüncü kuşakların olduğunu ifade eden Öz, "Bu anlayışın devam etmesi açısından bu güzel bir gelişmedir. Bir sonraki kuşak, ondan önceki kuşağın taşıdığı bayrağı daha ileriye götürüyor. Çalışmaları daha başarılı ve güzel yürütüyor ve yeniliklere ayak uyduruyorlar. Ulusal ve uluslar arası pazarlara daha hızlı açılıyorlar. Trabzon'da bu kültürün varlığını bu tür kurumsal yapılanmalarla daha iyi görüyoruz" dedi.

Öz, kadın girişimcilerle de daha önce görüştüklerini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Onların da yeni hedefleri ve projeleri var. Güzel çalışmalar yapıyorlar. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odamız, kurumsal yapısıyla Türkiye'de çok iyi çalışan odalarımızdan birisidir. İlimizin ticaretinde, sanayisinde, kalkınmasında, organize sanayi bölgelerinde, inovasyonda, teknolojide, turizm alanında ve diğer projelerde önemli bir platformdur. Dolayısıyla genç girişimciler gibi birlikteliklerden güzel fikirler doğuyor. Tüm kurumlarımızla ve sivil toplum kuruluşlarımızla ilimizin kalkınması ve gelişmesi için çalışacağız.” 

Özlü de çalışmalar hakkında Vali Öz'e bilgi verdi.