Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Kadir Gecesi’nde orucunu kimsesiz çocuklarla birlikte açtı.
Adana Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, kimsesiz çocuklara Kadir Gecesi’nde iftar yemeği verdi. İftardan önce ise polis memuru Mehmet Genç gençleri uyuşturucuya karşı uyardı. Genç, verdiği ilginç örneklerle özellikle eroinin ne kadar zararlı olabileceğine vurgu yaptı. Uyuşturucunun sigara ve arkadaş ortamıyla başladığını belirten Genç, "Sigara içen herkes uyuşturucu içmiyor ama uyuşturucu içen herkes sigara içiyor. Bu nedenle bağımlı olmanın ilk adımı sigara içmektir. Bu nedenle sigara içmeyeceğiz. Uyuşturucuya başlamanın başka bir yöntemi ise arkadaş ortamı. Eğer arkadaşınız uyuşturucu kullanıyorsa ondan uzak durun, onunla arkadaşlığınızı bitirin. Çünkü uyuşturucu kullanan arkadaşınız bir gün sizin de uyuşturucu almanızı isteyecek siz reddedince size ’sen bisküvi çocuğusun, bir kereden bir şey olmaz’ diyerek baskı kuracaktır. Bu nedenle uyuşturucu kullanan arkadaştan mutlaka uzak durun" dedi.
Genç, uyuşturucunun zararlarını slayt eşliğinde anlatarak, ünlülerin uyuşturucu kullanıp düştüğü hallerini ve uyuşturucu kullanan bir kişinin yıllar içinde nasıl değişerek ölüme gittiğini anlatan görüntüler gösterdi. Çocuklar Genç’in anlatımını ve slayt görüntülerini ilgiyle izledi.
İftar yemeğine Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek de katıldı. Zeybek protokol masasına oturmayıp kimsesiz çocukların olduğu bir masaya oturdu. Zeybek, burada çocuklarla sohbet ederek uyuşturucunun zararlarından bahsetti. Zeybek, uyuşturucunun en çok kötü arkadaştan yayıldığını bu nedenle uyuşturucu arkadaşlığının olmayacağını, bunun gençleri felakete götüreceğini söyledi.