Muş Belediyesi, 2014 yılı 3’üncü meclis toplantısını gerçekleştirdi.
Muş Belediyesi, meclis toplantı salonunda Belediye Başkanı Feyat Asya başkanlığında gerçekleştirilen toplantı, saygı duruşu ile başladı. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Feyat Asya, mayıs ayında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Muş’un sorunlarının olduğunu ve bu sorunların bazılarının aciliyet gösterdiğini vurgulayan Başkan Asya, “İlimizin bazı sorunları çözüm bekliyor. Sizlerinde malumu olduğu üzere belediyemizin imkânları ile bu sorunları hemen çözmemiz mümkün değil. Bu konuda devlet büyüklerimizden bazı taleplerimiz oldu. Sıkıntılarımızı kendilerine ilettik. İnşallah en kısa sürede ilimizin önemli sorunlarını çözüme kavuşturacağız” dedi.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Muş ziyareti ile ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Asya, “Sayın Bakanımızın ilimizi ziyareti oldukça verimli geçti. Kendisine sıkıntılarımızı ilettik. Bir dosya sunduk. Bize konu ile ilgileneceğini ifade etti. İlgili bakanlık ve gerekirse Muş’un sıkıntılarını Sayın Başkanımıza ileteceğini belirtti. Bu anlamda hükümetimizden ve bakanlarımızdan ilgi görüyoruz. İnşallah onların teveccühlerine layık oluruz ve halkımıza hizmetin en iyisini veririz” diye konuştu.
Şehir merkezinde umuma açık lavabo ve WC bulunmadığını hatırlatan Başkan Asya, “İlimizde özellikle hanım kardeşlerimiz ve engelli vatandaşlarımıza hitap eden bir lavabo ile WC bulunmuyordu. İlk olarak bunun alt yapı çalışmasını yaptık ve en uygun yerin yeni öğretmenevine yakın bir bölge olduğunu tespit ettik. İl Milli Eğitim Müdürümüzle yaptığımız görüşme neticesinde kendisinden yer talep ettik. Bu talebimize Sayın Valimiz de destek verdi ve çalışmalara başladık. En kısa süre içerisinde çalışmalarımızı tamamlayıp Muş’u bir eksiklikten daha kurtarmış olacağız” şeklinde konuştu.
Muş’ta ciddi bir park ve otopark sıkıntısı olduğunu da belirten Asya, yapılmaya başlanan bazı çalışmalar ile bu sorunu da çözmeyi amaçladıklarını dile getirdi.
Açılış konuşmanın ardından toplantıya iştirak eden vatandaşların istek ve şikayetleri dinlendi. Meclise havale edilen evrakların görüşmeye alınması ile birlikte toplantı basına kapatıldı.