TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla, Sürmene ilçesi Koyuncular Mahallesi'ndeki hasta ve yakınlarının yol çilesi sona erdi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediyesinin, Sürmene ilçesinin Koyuncular Mahallesi’nde iki ağır hastanın bulunduğu Öksüzler mevkisinde yol yaparak, hasta ve hasta yakınlarının uzun yıllardır süren çilesine son verildiği ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Koyuncular Mahallesi Muhtarı Sinan Kanca, şunları kaydetti:

"Burası Koyuncular Mahallemizin 12 hanelik bir yerleşim yeri olan Öksüzler Mevkii’dir. Burada, 2014 yılı Aralık ayında kalp ameliyatı olup, ameliyat sonrası uyanamayan, makineye bağlı yaşayan bir hastamız var. Evde sağlık ekipleri haftada iki gün gelip hastamızın tedavilerini sürdürüyorlar. Eve ulaşmak için 2 kilometre yol yürüyorlar. Yine bu mevkide yatalak bir teyzemiz daha var. Kilo probleminden dolayı yürüyemiyor. Evde tedavi görüyor. Hastalarımızdan dolayı 12 hanemizin bulunduğu bu bölgeye mutlaka yol yapılması gerekiyordu. Uzun yıllar boyunca çeşitli sorunları aşamadığımız için yolu yapamadık. Devletimizden, belediyemizden, büyüklerimizden Allah razı olsun. İnşallah çok yakın bir zamanda hastalarımızın evlerine araçlarla ulaşılabilecek."