Gaziantep’in Araban ilçesindeki Karapınar Sugözü Parkı’na gidiş dönüş ulaşımını için Karasuyu üzerine köprü çalışmasına başlandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından araban ilçesinde piknik ve mesire alanı olarak yapılan Sugözü Piknik Parkı’na ulaşımın rahat sağlanabilmesi amacıyla 61 metre yüksekliğinde 12 metre genişliğinde köprü yapılıyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, yarım asrı aşkın süreden beri yapılamayan Karapınar Su Gözü Parkına gidiş dönüş ulaşımı için Karasu Çayı üzerine gerekli olan köprü çalışması Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından başlatıldığını belirterek, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür etti. Özdemir, "1957 yılında TBMM tarafından ilçe kararı alınan ve 1958 yılında da belediyesi kurulan 60 yıldan beri ilçe halkının aileleriyle birlikte gidebileceği bir piknik ve mesire yeri olmayan Araban ilçemize tam 57 yıl sonra yani 3 yıl önce Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından atıl durumdaki Karapınar Sugözüne, piknik ve mesire alanı yapılmıştı. Bu günün modern piknik ve mesire alanı için gerekli olan ve olmasa olmazlardan olan Karasu Çayı üzerine 61 metre uzunluğunda 12 metre genişliğindeki Karasu Köprüsünün yapılması için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekiplerince çalışma başlatıldı. Köprü 2 ay sonra hizmete açılacak" dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın Araban ilçesi yetkilisi İnşaat Mühendisi Murat Aslan, köprü inşaatında incelemelerde bulundu. Aslan, Karasu Çayı üzerine yapılan köprünün, temel ayak beton dökümüne hazır hale getirildiğini ve inşaatın 2 ay içerisinde tamamlanarak hizmete açılması için aralıksız çalıştıklarını ifade etti.