Kulak ağrısı ve ses koordinasyonu problemi sıkıntısıyla hastaneye giden Leah Alstin, kulak enfeksiyonu olduğunu sanıyordu ancak semptomlar nadir görülen hastalığa işaret ediyordu. İlk olarak lisede okurken 17 yaşlarında, merdivenlerden çıkarken zorlandığını fark etti. Bu rahatsızlığıyla beraber sürekli kulakları ağrı hissetmeye başladı.

Leah ve annesi yaşanan durumlardan ötürü doktora gittiklerinde basit bir kulak enfeksiyonundan kaynaklandığını düşünülerek bu sorun pek fazla önemsenmedi. Ancak test sonuçları kontrol edildiğinde Leah Alstin'e Friedreich ataksisi teşhisi konuldu. İlk başlarda hastalık Leah'ın hayatına çok fazla etki etmedi. Her zamanki gibi Üniversitesine devam etti, eşiyle tanışıp evlenerek ve iki çocuk sahibi oldu. Ancak yaşı ilerlemeye başlayınca hastalığı da aynı oranda ilerlemeye başladı. Önce ayak bileği kırılan genç kadın, üç hafta boyunca hastanede yattı ve kas elastikiyeti kaybolmaya başladı. Yürürken destek kullanmak zorunda olduğu gerçeğiyle yüzleşti ve bunu kabullenmek onun için çok zor oldu. İki tane küçük yaşta çocuğa sahip olduğu için onlarla yeteri kadar ilgilenememek onu üzüyordu. Çocukları bebek arabasına binme yaşındayken yürüme desteği ihtiyacını karşılamakta güçlük çekmiyordu ancak çocuklar büyüdükçe dış dünyadan kaçmaya başladılar. Dışarı çocuklarıyla çıkması imkansız hale geldi.

Arkadaşlarının ve ailesinin de yardımlarıyla hasta olmanın utanılacak bir şey olmadığını öğrenmeye başladı. Bu hastalığa karşı duyarlılık için Leah Alstin sosyal medyada Friedreich ataksisine dikkat çekmek amacıyla bir kampanya başlattı. Ayakkabı tutkunu olan Leah Austin bu tutkusunu kullanıyor. Her gün ayakkabılarını fotoğraflayarak sosyal medyada paylaşan Leah Alstin hastalığın etkilerine bu şekilde dikkat çekmek istiyor.

Kaynak.Haber365