Afyonkarahisar’da dün işlenen eski eş cinayetinin ardından adeta aile dramı çıktı. Cinayeti işleyen Ahmet D.’nin ailesi, eski gelinlerinin oğullarını attığı uygunsuz mesajlar ile sürekli tahrik ettiğini ve boşanma davaları devam ederken başka bir kişi ile aşk yaşamaya başladığını öne sürdüler. 
 Kayadibi Mahallesi'nde dün yaşanan olayda; iddialara göre, yaklaşık 1 yıldır evli olan Ahmet D.,(31) ile Ebru G.,(22) 5 aydan bu yana henüz bilinmeyen bir nedenden ötürü boşanma kararı almıştı. Çift 21 Mart 2017 tarihinde resmi olarak boşanırken, mahkeme anne Ebru Gürpınar’a haftada 1 gün 10.00-18.00 saatleri arasında velayeti baba Ahmet D.’de olan 6 aylık kız bebeklerini görme izni vermişti. Anne de dün kızını almak için eski kocasının evine gitmiş, ancak ikili arasında sözlü başlayan tartışma daha sonra kavgaya dönüşünce Ahmet D., aldığı pompalı tüfekle eski eşine 5 el ateş ederek öldürmüştü. Olayın ardından, Ahmet D., polis tarafından gözaltına alınırken, bugün ise işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Olay sonrası çiftin aile üyeleri gazetecilere açıklamalarda bulunurken, çiftin 21 Mart 2017 tarihinde sona eren ve boşanmalarına karar verilen Afyonkarahisar Aile Mahkemesi’nde görülen davanın  duruşma tutanaklarına ulaşıldı. Mahkemede şahit olan Mustafa U.’nun verdiği beyanında Ebru Gürpınar’ın ilk mahkemeye birlikte yaşadığı kişi ile geldiğini söylemesi dikkatlerden kaçmadı. Mustafa U.’nun verdiği beyanında, “Ben taraflar bir arada yaşarken, davacının başka birisiyle ilişkisinin olup olmadığını bilmiyorum. Ancak önceki celse duruşmadan sonra davacı bir başka erkeğin arabasına binip gitti. Davalı madde bağımlısıydı, ancak tedavi gördü şu an da kullanmıyor” ifadelerine yer verdiği gözlendi.
“Sürekli 'seni Afyon'da durdurmayacağım. Sana etek gezdirip dolaştırtacağım’ diyordu”
 Ahmet D.’nin annesi Ayfer D., olayın ardından yaptığı açıklamada, eski gelinleri Ebru Gürpınar’ın oğlu ile boşanma davaları devam ederken başka bir erkekle aşk hayatı yaşamaya başladığını öne sürdü. Ebru Gürpınar’ın oğluna birlikte yaşadığı erkekle çekilmiş fotoğraflarını ve uygunsuz içerikli yazılar içeren mesajları mesaj olarak gönderdiğini iddia eden Ayfer D., “Oğlumu sürekli tahrik ediyordu. Sürekli 'seni Afyon'da durdurmayacağım. Sana etek gezdirip dolaştırtacağım’ diyordu. Söylediklerini değil bir koca, bir insan bile kaldıramazdı. Oğlum çok sabır etti. Defalarca abdest alıp Allah’a yalvardığını bilirim” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Milliyet