Van'ın Erciş ilçesinde güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş Ahmet Çelik'in Balıkesir'in Burhaniye ilçesindeki babaevinde büyük üzüntü yaşanıyor.

"OĞLUM VATAN İÇİN, MİLLET İÇİN ŞEHİT OLDU"

Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Garnizon Komutanı Topçu Binbaşı Mehmet Bülent Olcansoy, İlçe Emniyet Müdürü Tuncay Orhan, İlçe Jandarma Komutanı Ali İhsan Kurtalan ve sağlık ekipleri, şehit Çelik'in Mahkeme Mahallesi Cemal Toraman Sokağı'ndaki evine giderek anne Nuriye ve baba Hasan Çelik'e acı haberi verdi.Baba Çelik, "Oğlum vatan için, millet için şehit oldu" dedi.

VAN'DA TÖREN DÜZENLENDİ

Van İl Jandarma Filo Komutanlığı'nda cenaze töreni düzenlendi. Törene Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, askeri erkan, şehidin nişanlısı Sevilay Dönmez ve kayınvalidesi katıldı. Şehidin nişanlısı Dönmez'in Erciş'te öğretmenlik yaptığı öğrenildi.

"BÖYLE BİR ŞEY OLAMAZ YA"

Törene sağlık görevlilerinin gözetiminde katılan nişanlısı Sevilay Dönmez ile nişanlısının annesi Emine Dönmez, gözyaşlarına boğuldu. Emine Dönmez, "Böyle bir şey olamaz ya, ben geziye geldiğimde beni karşılamaya geliyordun ya. 'Hastasın diyordun, seni iyileştireceğiz' diyordun ya. Yalan dünya." diye ağıt yaktı.

4 PKK'LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Çatışmada Binbaşı Murat Acar, Uzman Çavuş Fahri Aslan ve Başçavuş Hakan Özbek yaralanırken, 4 PKK'lın da etkisiz hale getirildiği
belirtildi.