TRABZON (AA) - Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hülya Ulusoy ve yönetim kurulu üyeleri, Vali Abdil Celil Öz'ü makamında ziyaret etti.

Vali Öz, yaptığı konuşmada, Ticaret ve Sanayi Odasının proje anlamında gençlerle ve kadınlarla ilgili güzel çalışmaları oduğunu belirtti.

Trabzon'un önemli projelerinde Ticaret ve Sanayi Odasının, liderlik yapma ve ortak paydaş olma gibi önemli bir rol üstlendiğini dile getiren Vali Öz, "Ülkemizde kadın girişimcilik ve istihdam konusunda kadınlar maalesef istenilen seviyede değil. Bunun geliştirilmesi için hem mevzuatlar konusunda hem de zihniyet dönüşümü anlamında önemli proje destekleri var. Bu konuda Ticaret ve Sanayi Odamızın girişimcilik grubunun olması ve öne çıkması büyük önem arz ediyor" dedi.

Bölgenin bir başka güzelliğinin kadınların daha fazla güçlü ve cesaretli olması olduğunu ifade eden Vali Öz, "Sivil toplum yapılanmasında Trabzon'da bunu hissediyorum. Gerek iş dünyasında gerek kültür sanat alanında kadınlar dernek ve girişim konusunda daha aktif. Kadın Girişimciler Kurulu olarak sizlere başarılar diliyorum" diye konuştu. 

Kadınları evden çıkarmak istediklerini belirten Hülya Ulusoy ise "Kadınlarımızın sadece el sanatları ve pastacılık üzerine değil daha farklı konularda kendilerini geliştirmelerini istiyoruz. Bu konuda atık toplama ve Farabi Hastanesinde kalanlar için bir apart projemiz bulunuyor. Sizin desteğinize ihtiyaç duyuyoruz" ifadelerini kullandı.