Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon güçleri komutanlığından  yapılan açıklamada, "Hac mevsimini başarısız kılmak için Yemen'deki Husiler  tarafından kutsal kent Mekkeye yönelik 'umutsuz' balistik füze saldırısı  yapıldığı" belirtildi.
 Açıklamada, saldırının Taif kenti yakınlarında bulunan ve kutsal kent  Mekke'ye 69 kilometre uzaklıktaki El-Vesile bölgesinde Suudi Arabistan hava  savunma sistemleri tarafından herhangi bir hasara neden olmadan havada imha  edildiği ifade edildi.


 Husilerin, Yemen topraklarına füze ve silah girişini yapmak için güçlü  kontrol mekanizması olmayan Hudeyde Limanı'nı ve insani yardım taşıyan gemileri  kullandığı kaydedilen açıklamada, BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Şeyh  Ahmed'e, limanların ve insani yardım gemilerinin bu amaçlarla kullanılmasına  binaen Yemen vatandaşlarının hayatlarını tehlikeye atan Husilere gerekli  müdahalenin yapılması ve limanlara gelen gemilere yönelik güçlü kontrol  mekanizması kurulması için çağrısı yapıldı.
 Husilerin, Müslümanların kıblesi Kabe'nin bulunduğu kutsal Mekke  kentine 12 Eylül'de gönderdiği balistik füze, Kabe'ye 65 kilometre kala havada  imha edilmişti.

KAYNAK:MİLLİYET