Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Valiliğinin "Ağustos ayı boyunca parklarda konser ve etkinlik" yasağının Atatürk Kültür Merkezi’nde devam eden 7. Büyük Ankara Festivali’ni kapsamadığını, festivalin tüm hızı ve coşkusuyla güvenlik içinde devam ettiğini açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, bugün Ankara Valiliğinden yapılan yasaklamayla ilgili kararın terör örgütleriyle ilgili yapılacak gösteri ve etkinlikleri kapsadığı belirtilerek, şöyle denildi:

"Ankara Valiliği tarafından bugün yapılan açıklama gayet nettir. Bu yasaklama örgüt bağlantılı etkinlikleri kapsamaktadır. Bazı gazetelerin internet sitelerinde kasıtlı olarak, alınan kararın Büyük Ankara Festivali’ni de kapsadığı yönünde haberler yer almaktadır. Büyük Ankara Festivali, valilik tarafından izinli bir festivaldir. Aynı zamanda belediyenin çeşitli birimlerinin yanı sıra festivalde Ankara Valisi’nin talimatıyla emniyet en üst düzeyde güvenlik tedbirlerini uygulamaktadır. 29 Temmuz’dan bu yana Atatürk Kültür Merkezi’nde devam eden ve 6 Ağustos Pazar akşamına kadar sürecek olan 7. Uluslararası Büyük Ankara Festivali, valiliğin aldığı yasaklama kararının dışındadır. Festivalimiz tüm coşku ve hızıyla devam etmektedir."