ORDU (AA) - CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, hükümet kurma anlamında her türlü fedakarlığı yaptıklarını ve yapmaya hazır olduklarını bildirdi.

Torun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, koalisyon kurulması için atılması gereken tüm adımları attıklarını söyledi.

Hiçbir zaman olası bir erken seçim taraftarı olmadıklarını ifade eden Torun, “8 Haziran’dan bu zamana kadar CHP olarak koalisyon yaparak bir hükümet kurmanın çabası içerisinde olduk. Yapılan samimi görüşmelerimiz ve önerilerimiz maalesef karşılık görmedi" dedi.

Türkiye'nin şu anda olası bir erken seçim sürecinin içerisine girdiğini anlatan Torun, "Bu zamana kadar seçime endeksli hareket etmedik. 5 başlık altında Türkiye’nin sorunlarını özetledik ve 14 ilke belirledik. Tabi ki seçim takvimi kesinleştikten sonra koşulları değerlendireceğiz ve seçime hazırlanacağız. Olası bir erken seçimde ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız" diye konuştu.

Torun, Türkiye’nin ateş çemberi içerisinde olduğunu ve erken seçimin yararlı olmayacağını düşündüğünü savundu.

Erken seçimi kesinlikle uygun bulmadığını vurgulayan Torun, ülkenin daha önemli sorunları olduğunu düşündüğünü ifade etti.

Torun, Türkiye'nin bir an önce karar alma mekanizmasını oluşturması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Maalesef bu süreç oluşturulamadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan koalisyonun kurulmaması için ortaya olumsuz bir tavır koydu. Hatırlarsanız kendileri 8 Haziran’da, 'Benim B ve C planlarım var' dedi. Herhalde şu anda bu planları uyguluyor. Bu yüzden ortak bir noktada buluşamıyoruz."